sursa foto:  stiripesurse.ro

Premierul Florin Cîțu: ‘Principiul egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați, încă mai sunt inechități în ceea ce privește accesul acestora în funcțiile de conducere’

Premierul Florin Cîţu, a transmis că ‘Pandemia COVID- 19 ne-a arătat cât de important este rolul femeilor în această perioadă’.

”Premierul Florin Cîţu: Marcăm astăzi Ziua Națională a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați, instituită în România încă din anul 2015.
Un motiv bun de a reflecta la combaterea segregării ocupaționale și la creșterea nivelului de participare a femeilor în funcțiile de decizie.
Pandemia COVID- 19 ne-a arătat cât de important este rolul femeilor în această perioadă. De cele mai multe ori, au fost în prima linie a luptei împotriva acestui virus și pentru asta le mulțumesc!
Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de empatie, solidaritate și trebuie să fim recunoscători.
Pandemia a accentuat însă inegalitățile între femei și bărbați, în aproape toate domeniile vieții. A condus la o creștere a violenței împotriva femeilor, în timp ce sarcinile și responsabilitățile casnice ale acestora au crescut.
Deși instituțiile din România care gestionează cele mai importante domenii de activitate au făcut deja pași importanți pentru includerea principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați, încă mai sunt inechități în ceea ce privește accesul acestora în funcțiile de conducere.
Mai avem de lucru în această privință, dar vreau să știți că sprijin egalitatea de șanse între femei și bărbați și cred cu tărie că doar împreună putem trece cu bine peste această perioadă dificilă!”, a scris Florin Cîțu pe pagina de Facebook a Guvernului.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare