sursa foto:  g4media.ro

Premierul Nicolae Ciucă: ‘Chestiunile procedurale de aderare a Ucrainei la NATO sunt consumatoare de timp și cred că trebuie făcute în logica în care s-au făcut pentru celelalte state’

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că toate chestiunile procedurale legate de aderarea Ucrainei la NATO sunt „consumatoare de timp” şi „trebuie făcute în logica în care s-au făcut pentru celelalte state”.

România a susţinut încă de la început toate demersurile pe care le-a făcut Ucraina. În acest moment, cred că este foarte important să ne concentrăm pe ceea ce trebuie făcut astfel încât Ucraina să beneficieze de sprijin şi să fie în măsură să reziste la efortul de război pe care îl face. Celelalte chestiuni procedurale legate de aderarea la Alianţa Nord Atlantică sunt consumatoare de timp şi cred că trebuie făcute în logica în care s-au făcut pentru celelalte state„, a afirmat Ciucă, întrebat în legătură cu poziţia României pe această temă.

Ucraina va semna o cerere de aderare accelerată la NATO, a anunţat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la câteva minute după ce Rusia a oficializat anexarea a patru regiuni ucrainene, relatează AFP, informează agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare