sursa foto:  Inquam Photos

Preşedintele PMP, Eugen Tomac: România are nevoie de o forţă politică care să reprezinte o alternativă la PSD şi PNL

Preşedintele PMP, Eugen Tomac a declarat luni în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, că obiectivul formațiunii pe care o conduce este să creeze o opoziţie unită, credibilă, pentru că România are nevoie de o forţă politică care să inspire încredere şi să reprezinte o alternativă la PSD şi PNL.

 

 

 

Eugen Tomac s-a referit la PNL, arătând că ”nu vede cum poate un partid care i-a netezit drumul spre Coroceni PSD să pretindă că mai are ceva de dreapta în politica sa”.

”PNL a trădat, Iohannis le-a spus românilor votaţi PNL ca să nu mai ajungă PSD la guvernare. Chiar dacă ei între ei mimează o ceartă, între PSD şi PNL funcţionează totul ca un aliaj foarte solid. Se vor certa, îşi vor împărţi pumni la televizor dar interesele lor sunt în aşa fel croite că baronimea PNL speră să o salveze pe cea a PSD”, a mai arătat Tomac, adăugând că este un ”parteneriat nefiresc, toxic pentru ţară”.

”Avem obligaţia de a construi o opoziţie credibilă, pentru că la ora actuală niciun partid singur nu poate face acest lucru”, a mai declarat el.

Despre discuţiile privind o alianţă cu PNL care a eşuat în trecut, Tomac a afirmat că şi el a votat cu toţi colegii săi, în urmă cu un an şi jumătate, propunerea de a face o fuziune cu PNL, dar pe atunci PNL era la guvernare, partid monocolor.

”Am votat pentru începerea negocierilor, ulterior PNL şi PSD s-au coalizat, priorităţile PNL au devenit cu totul altele, în interiorul nostru au apărut discuţii cu privire la acest subiect şi pe măsură ce trecea timpul cei de la PNL se pesedizau. Am refuzat noi o fuziune cu PNL, orice ar spune cei din PNL. Iniţial, când erau singuri am aceptat, preşedinte era domnul Diaconescu la PMP, ulterior am refuzat”, a arătat Tomac.

Despre discuţiile privind o fuziune cu AUR, Eugen Tomac a mărturisit că a fost ”şocant acest episod”.

”Nu mă aşteptam să ajungem în acest punct, partidul a respins această propunere în mod vehement, nu există nimic în comun între PMP şi un partid care detestă tot ce e european, NATO, vor sau nu să accepte, ei merg pe aceeaşi felie cu Putin, negând valorile europene. Fac exact ceea ce face Putin”, a spus Tomac despre cei de la AUR, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare