sursa foto:  impact.ro

Președintele PPE, Manfred Weber: Bulgaria, Croația și România îndeplinesc condițiile pentru a adera la zona Schengen

Eurodeputatul român Siegfried Mureşan a distribuit duminică pe facebook mesajul preşedintele formaţiunii paneuropene Partidul Popular European (PPE), Manfred Weber, care a precizat că Bulgaria şi România trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen.

 

 

 

 

„Unul dintre principalele mesaje pe care l-am transmis este că Bulgaria şi România trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen”, a spus Weber, potrivit unei postări pe Facebook a liderului PPE, care a fost redistribuită de eurodeputatul român Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al formaţiunii.

Preşedintele PPE a menţionat că a efectuat o deplasare în Bulgaria înainte de scrutinul parlamentar de la 2 octombrie pentru a-şi exprima sprijinul pentru formaţiunea membră, GERB.

„Noi, în Parlamentul European, am susţinut mereu acest lucru, am luptat mereu pentru ca Bulgaria să devină membru deplin şi sunt sigur că cu un guvern PPE la Sofia vom recăpăta controlul asupra frontierelor externe, problemelor migratorii, aşa cum a era înainte”, a spus Weber.

„Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European”, a mai transmis preşedintele formaţiunii paneuropene, care conduce şi grupul PPE din PE, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare