sursa foto:  sputniknews.com

Președintele Turciei, anunț ‘cutremurător’: Ankara va lansa în scurt timp noi operațiuni militare la granițele de sud

Ankara va lansa în scurt timp noi operaţiuni militare la graniţele de sud pentru a crea zone de siguranţă pe o lăţime de 30 de kilometri. Anunțul a fost făcut luni de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.Această lansare are ca scop combaterea ameninţării teroriste din respectivele regiuni, scrie agerpres.ro

 

 

Operaţiunile vor fi lansate imediat ce forţele militare, de informaţii şi de securitate vor încheia pregătirile în acest scop, a menţionat Erdogan, fără a da alte detalii.

Preşedintele turc a mai afirmat că premierul grec Kyriakos Mitsotakis „nu mai există” pentru el, acuzându-l că a încercat să blocheze vânzarea de avioane F16 Turciei.

„Am convenit să nu includem ţări terţe în disputa noastră cu el. În pofida acestui fapt, săptămâna trecută el a fost în vizită în SUA şi a vorbit în Congres, avertizându-l să nu ne dea avioane F16”, a declarat Erdogan într-o conferinţă de presă, după reuniunea de cabinet săptămânală.

Premierul grec „nu mai există pentru mine. Nu voi accepta niciodată să mă întâlnesc cu el. Ne vom continua drumul alături de politicieni onorabili”, a subliniat preşedintele turc, conform AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare