sursa foto:  Yahoo Sports

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, îi îndeamnă pe europeni să nu își piardă încrederea în Ucraina

Vitali Klitschko, primarul Kievului, a făcut apel la continuarea sprijinului statelor europene pentru Ucraina în faţa invaziei ruse.

Kliciko a cerut comunităţii europene să rămână în continuare alături de Ucraina şi să creadă în ea, într-un mesaj video adresat cu ocazia la conferinţei Uniunii Creştin Democrate (CDU), desfăşurată la Hanovra, relatează dpa.

Primarul capitalei ucrainene a afirmat că Ucraina luptă de partea democraţiei, reprezentând şi apărând întreaga Europă, şi a cerut un sprijin de încredere cu toată convingerea.

Liderul CDU, Friedrich Merz, a declarat că Vitali Kliciko a vrut să participe personal la conferinţă, însă a trebuit să-şi anuleze deplasarea din cauza actualei situaţii din ţară. Merz i-a transmis salutări călduroase lui Kliciko şi a reafirmat loialitatea CDU faţă de Ucraina, conform agerpres.ro.

Vezi și:

În timp ce toate privirile sunt ațintite asupra Marii Britanii, rușii se pregătesc să atace cu toată forța Ucraina! Vehicule blindate și camioane militare care tractează tunuri grele se îndreaptă spre regiunea ucraineană Harkov

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken: ‘Suntem mândri că sprijinul nostru și sprijinul atâtor alte țări ajută ucrainenii să facă ceea ce fac ei să acționeze pentru eliberarea teritoriilor pe care Rusia le-a ocupat în această agresiune’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare