sursa foto:  jurnal.md

Primarul Moscovei anunță ‘dezastrul’: Sute de mii de ruși riscă să îşi piardă locurile de muncă

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a transmis într-o postare pe blog, că aproximativ 200.000 de oameni riscă să îşi piardă locurile de muncă în Moscova datorită suspendării activităţilor companiilor străine în Rusia, scrie news.ro

 

 

Autorităţile vor continua să implementeze planuri cu scopul de a sprijini angajaţii care riscă să devină şomeri, alocând 3,36 miliarde de ruble (41 de milioane de dolari) pentru aceste planuri, a spus primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

”Continuăm să implementăm planul de îmbunătăţire a sustenabilităţii economiei capitalei. După cum era planificat, săptămâna trecută am aprobat programul de sprijinire a angajaţilor care riscă concedierea. Luând în considerare subvenţiile acordate de bugetul federal, 3, 36 miliarde de ruble vor fi alocate pentru implementarea acestuia”, a mai afirmat el.

În primul rând, programul se adresează angajaţilor companiilor străine care şi-au suspendat temporar activităţile sau au decis să părăsească Rusia. Potrivit estimărilor noastre, aproximativ 200.000 de oameni riscă să îşi piardă locul de muncă”, a mai precizat oficialul rus.

Planul de asistenţă pentru angajare include pregătirea personalului, angajarea în proiecte temporare şi publice şi stimulente pentru organizaţiile şi firmele care fac aceste angajări, a adăugat Sobianin, conform news.ro

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare