sursa foto:  Hans Punz / APA / dpa

Prins cu cioara vopsită, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, continuă să mintă cu nerușinare! Anunță că luptă alături de Bulgaria pentru stoparea migrației ilegale

Datele oficiale ale FRONTEX au dovedit că acuzațiile Austriei în privința aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen nu au avut nicio bază reală.

Cu toate acestea, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, susține că s-a deplasat astăzi în Bulgaria, pentru a pune umărul la stoparea migrației ilegale.

„Vizita mea în Bulgaria, de astăzi, este dedicată luptei comune împotriva migrației ilegale. Aici, Austria este alături de Bulgaria. Trebuie să punem frână cererilor de azil din întreaga Europă.

Protejarea graniței externe trebuie să fie prioritatea principală a Comisiei Europene”, a spus Karl Nehammer, pe Twitter.

Ultimele date Frontex au confirmat dezvăluirea Bugetul.ro, privind jocul murdar făcut de Austria lui Nehammer

Ultimle date Frontex arată că pe ruta Balcanilor de Vest, cea care implică Serbia, au fost înregistrate 145.600 de intrări ilegale în România. De altfel, datele făcute publice de Frontex confirmă ancheta publicată de Bugetul.ro, la jumătatea lunii decembrie 2022, despre JOCUL MURDAR făcut de cancelarul Austriei, Karl Nehammer.

 „Sursele Bugetul.ro din Ministerul de Interne ne-au dezvăluit că Nehammer a avut la dispoziție datele FRONTEX – Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, înființată în anul 2004, cu scopul de a sprijini statele membre ale UE și țările asociate spațiului Schengen în protejarea frontierelor externe ale spațiului de liberă circulație al UE –, nicidecum cifrele României. Mai mult, spun sursele noastre, FRONTEX colectează date de la toate țările UE, inclusiv de la Austria. Conform verificărilor făcute de Bugetul.ro, pe site-ul FRONTEX, pe ruta Mării Neagre, care implică România, au fost raportate, în perioada ianuarie-noiembrie 2022, 196 de intrări ilegale în UE. În schimb, pe ruta Balcanilor de Vest, în perioada ianuarie-noiembrie 2022, au fost depistate 139.525 de intrări ilegale. Sursele Bugetul.ro au precizat că eforturile întreprinse de autoritățile române pentru protejarea frontierelor UE și Schengen au fost apreciate chiar și de Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Interne, reprezentant al Suediei – țară care inițial s-a împotrivit aderării României la Schengen. Sursele Bugetul.ro au confirmat că, în plină invazie a Rusiei în Ucraina, din această destabilizare, creată în urma votului privitor la extinderea Schengen, are de câștigat doar Vladimir Putin, dictatorul de la Kremlin”, scriam la 16 decembrie 2022.

Vezi și EXCLUSIV Joc murdar făcut de cancelarul Austriei! Cifrele oficiale îl contrazic pe Karl Nehammer! Surse din MAI: ‘Dacă ascundeam cifre, eram puși la zid’

Numărul intrărilor ilegale în Uniunea Europeană a crescut în 2022 cu 64% comparativ cu anul precedent, ajungând la cel mai ridicat nivel de după 2016, a anunţat agenţia europeană de supraveghere a frontierelor, Frontex, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Potrivit agenţiei, în 2022 au fost înregistrate 330.000 de intrări ilegale, dintre care 45% pe ruta Balcanilor de Vest. Numărul cetăţenilor sirieni vizaţi s-a dublat, ajungând la 94.000.

„Este al doilea an consecutiv cu o creştere puternică a numărului de intrări ilegale”, a precizat Frontex, într-un comunicat, adăugând că sirienii, afganii şi tunisienii reprezintă împreună 47% dintre intrările ilegale din 2022.

Pe ruta Balcanilor de Vest, au fost înregistrate 145.600 persoane, o creştere cu 136% faţă de anul precedent. Pe ruta Mediteranei Centrale, a doua cea mai folosită, numărul traversărilor a depăşit 100.000, adică o creştere de peste 50%. Circa 10% dintre intrările ilegale au fost efectuate de femei, iar circa 9%, de minori. Separat, aproape 13 milioane de refugiaţi ucraineni au intrat în UE, prin graniţele terestre, din Ucraina şi Republica Moldova începând cu 24 februarie, când a izbucnit războiul, şi până la finalul anului trecut. Acest număr nu a fost inclus în statistica Frontex privind intrările ilegale în UE. În aceeaşi perioadă, zece milioane de cetăţeni ucraineni ar fi ieşit din UE prin aceleaşi secţiuni de frontieră.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare