sursa foto:  b1.ro

Profesor de economie: ‘Se pregătește un pachet din partea Comisiei Europene prin care să oblige agricultorii să nu mai beneficieze de subvenții de motorină’

Profesorul de economie Dumitru Alexandru Bodislav a vorbit despre actuala situație economică a României.

Profesorul a explicat că ”așa cum e construită ordonanța umblă puțin la accize. Și nu neapărat că le crește pe cele pentru tutun și alcool, pentru că, fiind o taxă pe viciu, într-un fel este normal să crească”, a explicat economistul și a subliniat că: ”Dar cresc și accizele pentru motorină”.

Economistul a arătat că în privința accizei pe motorină se întâmplă un lucru foarte interesant:

Dacă vă uitați, per total, accizele au tendința să scadă la volum mare și lumea o să zică dar vai, cum au devenit ăștia așa de prietenoși față de consumul de motorină, că este contrar neutru, carbon și alte nebunii. Ei bine, Guvernul oferă o opțiune să fii puțin relaxat în momentul în care consum motorină la nivel industrial, motivul fiind că, cred eu, se pregătește un pachet din partea Comisiei Europene prin care să oblige agricultorii să nu mai beneficieze de subvenții de motorină”.

Referitor la faptul că Guvernul tocmai a acordat un nou sprijin pentru motorina utilizată în agricultură, Alexandru Borislav a arătat că în opinia sa: ”Ei bine, măsura asta cred că este ultimul vals. Putem spune că este ultimul ajutor”, a explicat economistul și a continuat explicând că: ”Probabil că o să încerce să prelungească până după campania electorală pentru alegerile parlamentare de anul viitor, probabil până în noiembrie 2024 și o să o scoată cu totul din ianuarie 2025 și de aceea au pus o frână pe partea de accizare a motorinei, știind că în momentul în care o să scoată cei 2 lei o să fie un grav pentru agricultori, pentru că ei sunt cam cei mai mari consumatori finali de motorină”, a arătat profesorul Alexandru Borislav, conform dcbusiness.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare