sursa foto:  a1.ro

Profesorul Aflred Bulai: ‘Studenții mei nu știu nici cine e Ion Iliescu. Unii nici nu s-au născut când Iliescu a dispărut din viața publică’

Profesorul Aflred Bulai a mărturisit că mulți dintre studenți nu doar că nu sunt interesați de istoria comunismulu, dar nici măcar nu știu cine e Ion Iliescu, primul președinte al României după Revoluția din 1989.

„Studenții mei și ai tăi, mulți dintre ei, nu știu nici cine e Ion Iliescu, nu mai vorbim de informații despre Nicolae Ceaușescu. Păi Iliescu nu a mai apărut de cât eram în școala generală. Unii nici nu s-au născut când Iliescu a dispărut din viața publică”, a precizat ironic Alfred Bulai, în momentul în care dezbătea modul în care tinerii se raportează la trecutul recent.

Discuția a avut loc în contextul în care jurnalistul Val Vîlcu a subliniat că documentarul „Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” e un film bun, dar având în vedere că nu are context, sunt prezentate doar imagini din viața dictatorului, mulți tineri nu știu cum să se raporteze la el.

Profesorul Alfred Bulai a admis că persoanele care au trăit în perioada respectivă ori cunosc evenimentele istorice petrecute în ultimele decenii au posibilitatea să decodifice altfel documentarul lansat în 2010 și care a venit în opinia sa cu o altă perspectivă de marketing.

„Până târziu în anii 1990 eu nu știam cum arăta Gheorghe Gheorghiu Dej, pentru că eram copil. Nici Petru Groza, Maurer, Chivu Stoica și alții lideri importanți din anturajul lui Ceaușescu nu știam cum arătau”, și-a amintit Alfred Bulai, confrom dcnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare