sedinta guvern 85602500

sursa foto:  dcnews.ro

Proiect bombă! Guvernul dorește să modifice taxele și impozitele -Cine sunt cei afectați

Lovitură puternică pentru acest domeniu! Guvernul lovește exact în domeniul care aduce cei mai mulți bani la Buget.

Statul iese la atac cu noi reglementări privind piața jocurilor de noroc. Există riscul ca toate agențiile de pariuri și toate cazinourile să se închidă începând din 2019, conform celor din domeniu.

Pe site-ul Ministerului de Finanțe a apărut un proiect de OUG, prin care Guvernul dorește să modifice taxele și impozitele care se aplică pariurilor și jocurilor de noroc.

Din textul prezent pe site reiese, potrivit articolului 53, următoarele:

(1) Începând cu 01.01.2019 organizatorii de jocuri de noroc prevăzuți în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările și completările ulterioare, au obligația de a plăti o taxă anuală reprezentând 3% din totalul taxelor de participare încasate în anul precedent, cu excepția organizatorilor de jocuri de noroc la distanță sau jocuri de noroc on line care au obligația de a plăti o taxă anuală de 5% din totalul taxelor de participare încasate în anul precedent.

(2) Organizatorii de joc prevăzuți la alin.(1), personal sau prin reprezentantul său autorizat definit potrivit OUG nr.77/2009, calculează, declară şi plătesc taxa la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii februarie a anului fiscal următor celui în care s-a încasat taxa de participare.

(3) Organizatorul de jocuri de noroc care se înființează în cursul anului are obligația de a plăti o taxă lunară reprezentând 3% din totalul taxelor de participare încasate în luna precedentă, cu excepția organizatorilor de jocuri de noroc la distanță sau jocuri de noroc on line care au obligația de a plăti o taxă lunară de 5% din totalul taxelor de participare încasate în luna precedentă. Taxa se calculează, se declară şi se plătește la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-au încasat taxele de participare. În această situație taxa anuală nu se va mai datora în anul următor celui de înființare. (4) Modalitatea de calcul, declarare și plată a taxei prevăzută la alin.(1) și (3) se stabilește prin ordin comun al președintelui ONJN și al președintelui ANAF.’

Vezi și:

Toți cei ce beneficiază de această pensie sunt vizați! Ce taxă se va plăti și pentru ce

EXCLUSIV Lovitura dură pe care Țiriac i-a aplicat-o lui Petre Roman! Vis spulberat pentru fostul premier

Cine e, de fapt, jandarmul care l-a legitimat pe Tudor Chirilă și care ‘duhnea a alcool’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare