sursa foto:  evz.ro

Protest de amploare în Piața Victoriei, împotriva Guvernului! S-au anunțat români din întreaga țară

După ce Guvernul Dăncilă a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență pentru schimbarea Codului Administrativ, modificare făcută pe placul UDMR, românii se strâng în Piața Victoriei.

Astfel, duminică, de la ora 17, va avea loc un miting împotriva UDMR-ului și a Guvernului Dăncilă.

„STOP Ungaria în România! Acesta este fondul mitingului de duminică, ora 17 din Piața Victoriei, București. Cine are certitudinea că s-a umplut paharul să răspundă Prezent!
Culmea obrăzniciei! UDMR, această asociație cu pretenție de partid de nici 5%, care învârte pe degete partidele si guvernele din România, se declară nemulțumită de Codul Administrativ!!! UDMR nemulțumită? Da, pentru că Ungaria vrea mai MULT! Dar oare stiti că la ora actuală românii din consiliile județene din Covasna si Harghita ascultă sedințele de consiliu în căști pentru traducerea din maghiară în română? Dispozitive care de multe ori nici nu functionează? Stiti că la conferintele de presă ale instituțiilor publice din Harghita se vorbeste în ungureste si că ziaristii români înteleg doar ,,bună ziua” si ,,la revedere”? Stiți că sunt primării în care este IMPOSIBIL să te înțelegi cu ORICARE angajat de acolo în limba română? Dar ei, ștabii UDMR, cu conturile pline de milioane de euro din Ungaria si din pădurile României, sunt în continuare nemulțumiți…sunt nemulțumiți că mai există totusi români, sunt nemulțumiți si pun lanțuri pe cimitirele Eroilor, sunt nemulțumiți că ”fluturăm” , cum le place unora să zică, Tricolorul românesc…si că nu e bine, că suntem ”extremisti”, că avem cruci ”ciudate” pe morminte, că suntem români, că mai respirăm aer…
Asta pentru că UDMR întotdeauna vrea MAI MULT, Ungaria de fapt vrea autonomia teritorială a întregului Ardeal, nu numai a așa-zisului ținut secuiesc. Vor să ne steargă cu totul de aici, maghiarizează până si morții, că nu degeaba stă popa ungur la poarta familiilor mixte din multe localități din Covasna, Harghita si Mureș, să îngroape mortul în cimitirele lor, schimbandu-i numele românesc de botez. Vor să ne ia Crucile Eroilor, hectar cu hectar de pământ din Ardeal, până ne trezim cu totul că nu mai suntem stăpâni pe nimic. Spun unii că nu ne iau ungurii Ardealul în spate si fug cu el în Ungaria…destepților, ce deștepți mai sunteti, nu fug nicăieri, ci ”doar” ne pun granițe în interiorul țării, ”doar” depopulează Centrul României de români.
Îi anunțăm, că atât ei, cât si tradătorii, vor avea un an greu, 2019, iar anul care vine, cu Trianonul, va fi si mai greu.
Măi ”băieți”, măi tovarăși care visați la Regiunea Autonomă Maghiară, să vă intre bine de tot în cap: NU NE LĂSĂM!”, scrie Mihai Sorin Tîrnoveanu, unul dintre organizatori, pe Facebook.

Guvernul Dăncilă a adoptat, miercuri, modificări la OUG privind Codul administrativ. Ca atare, autorităţile locale pot decide, prin hotărâri de consiliu, utilizarea limbii minorităţilor în unităţile administrativ teritoriale şi în cazul în care nu este atinsă ponderea de peste 20% de reprezentare.

Vezi și

EXCLUSIV Carmen Dan închide ochii la canibalism și execuții! Jocuri de putere

Documentul a fost semnat! Noi informații despre averea fabuloasă a lui Ion Caramitru

Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Este anchetată din nou

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare