sursa foto:  romanialibera.ro

PSD a dezvăluit de ce PNL dorește cu disperare anticipate

Partidul Social Democrat a postat un comunicat pe pagina oficială de facebook a partidului, unde arată de ce PNL dorește cu ‘disperare’ alegeri anticipate.

„Vă mai aduceţi aminte care a fost una dintre primele măsuri ale guvernului Orban? E simplu! Scutirea de taxe pentru bănci şi pentru coloşii care fac profituri uriaşe din energie, la pachet cu eliminarea din legislaţie a limitei de preţ pentru gazele vândute către populaţie, prin modificarea OUG114/2018. Practic, #PNL a dat liber companiilor să stabilească ce preţuri vor ele pentru gazul natural livrat populaţiei…dar de la 30 iunie 2020. Este clar de ce PNL vrea cu disperare #anticipate? Vrea voturile românilor înainte ca facturile să explodeze!”.

 

Totodată, este menţionat că alegerile anticipate înseamnă „austeritate”.

Referitor la acest subiect, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că social-democraţii vor respinge ordonanţa de urgenţă privind anticipatele când va ajunge la vot în Camera Deputaţilor. Liderul interimar al PSD a mai spus că va fi depus un proiect de lege asumat de partid care va reglementa prevederile legate de Diaspora.

Senatorii au respins, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă pentru organizarea alegerilor anticipate. Proiectul de respingere va ajunge la Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional.

Ordonanţa de urgenţă care reglementează organizarea alegerilor anticipate pentru Camera Deputaţilor şi Senat a fost adoptată pe 4 februarie, fără avizele Consiliului Legislativ, şi a fost transmisă cu întârziere la Monitorul Oficial.

Principalele prevederi din OUG sunt posibilitatea de a vota oriunde în România, indiferent de adresa de domiciliu, trei zile de vot în Diaspora ca la alegerile prezideniale şi dublarea numărului de parlamentari din diaspora.

De asemenea, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, data desfăşurării acestora se stabileşte cu cel puţin 50 de zile înaintea votării faţă de 90 de zile câte erau prevăzute în prezent.

Ordonanţa de urgenţă pentru alegerile anticipate, puternic contestată de PSD şi UDMR, a intrat în procedură accelerată în Parlament. Actul adoptat în 4 februarie, a fost publicat în Monitorul Oficial, după 10 zile de la adoptare în şedinţa de Guvern, pe 14 februarie, după ce mai întâi a ajuns la Senat, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare