sursa foto:  digi24.ro

PSD vrea referendum pentru demiterea lui Clotilde Armand! Vasile Dîncu: ‘Singurul lucru corect e să se refacă alegerile’

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, anunță că ar vrea ca la Sectorul 1 să se organizeze un referendum pentru demiterea actualului primar, Clotilde Armand.

Reacția lui Vasile Dîncu vine după ce, pe surse, a apărut informația că Dan Tudorache ar fi câștigat, de fapt, alegerile la Primăria Sectorului 1, nu Clotilde Armand.

Vezi și Cutremur pe scena politică! Dan Tudorache a câștigat alegerile în fața lui Clotilde Armand, la Primăria Sectorului 1

Aici avem o lege proastă, după părerea mea. Chiar dacă un primar este instalat prin fraudă, în legea noastră se spune că nu e posibil să-l mai schimbi, să faci alegeri anticipate.

Noi o să insistăm aici, inclusiv în schimbarea legislației, pentru că este nefiresc ca cineva care a fraudat un proces electoral, după aceea cineva să rămână, să facă uzufructul acestei funcții.

Organizația București, cu Gabriela Firea ca șef al ei, sunt pregătiți să protesteze mult mai consistent în acest sens și noi o să căutăm soluții să se refacă alegerile acolo.

Cred că singurul lucru corect este ca să se refacă alegerile. Spun unii juriști că se pot găsi soluții ca, din punct de vedere juridic, să se anuleze alegerile respective.

(…) Cred că am putea, o să studiem la partid, dacă nu putem să adunăm semnături pentru un referendum de demitere a primarului. O să studiem și această posibilitate, la sfârșitul acestei săptămâni, când avem o ședință cu toți președinții de organizații. Cu siguranță, și acest subiect va fi discutat”, a afirmat Dîncu, la Gold FM, într-un interviu acordat lui Cozmin Gușă.

Vezi și Clotilde Armand reacționează, după ce s-a spus că a pierdut alegerile: ‘Nu plec nicăieri’

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare