Psihiatrul Gabriel Diaconu sare în apărarea medicului care refuză pacienții care nu se vaccinează anti-COVID-19

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu sare în apărea lui Cătălin Petrencic, medicul de familie care a anunțat că va renunța la pacienții care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19.

 

”Iosefinei Pascal, exuberantei avocate Șoșoacă, onorată audiență și care v-oți mai nimeri să vă dați cu părerea privind prietenul meu, doctorul Catalin Petrencic.
Să vă ferească sfântul vreodată să-l jigniți, să aruncați cu noroi într-un om care valorează cât o sută ca voi, bune doar să vă ridicați fustele în cap și să faceți panaramă…
Următoarele rânduri nu-mi aparțin. Nu spun cine le-a scris, doar că mi-a plăcut atât de mult povestea, felul în care a fost spusă, și atât de confraternal rostită, încât cred că va lămuri oamenii despre doctorul Petrencic, cel care a rostit un adevăr medical: refuzul vaccinării e un vot de blam medicului care îl recomandă, deci medicul e liber să-și retragă colaborarea medicală cu pacientul, de vreme ce legea sănătății spune clar care e raportul medic-pacient.
***

”Cătălin are o istorie ca un roman.

Multe televiziuni i-au filmat cabinetul și i-au spus povestea.
E povestea tipica a orășeanului care, deși putea avea o carieră strălucită la catedră (e coautor la una din cărțile de anatomie a catedrei UMF București), a ales sa îngrijească oamenii necăjiți din fundul lumii.
În 2006 a ieșit Dunărea din matca și a distrus tot ce avea, cabinetul, casa. Tot.
A trăit în cort, unde și-a văzut și de pacienți, când a venit DSP în loc să-l ajute l-au amendat pentru ca își desfășura activitatea în „condiții necorespunzătoare”.

Atunci a venit ministrul Nicolăescu și a maturat cu DSP – ul….

Cătălin e genul pasionat. Naște. Suturează. Îndreaptă oase. Are o minte de finanțist extraordinar, el ne-a făcut toate calculele cu care am mers la casa națională de asigurări de sănătate și el este cel care a făcut de doua ori harta deficitului de medici din România, care a stat la baza multor rapoarte naționale, punând fiecare cabinet din tara asta pe google maps.
El e un faurar.
În 2006 l-am cunoscut, la inundații. Am aflat de el și am condus o colecta de materiale, medicamente, tot ce am putut strânge într-o dubă și ne-am dus acolo la el.
Acolo am înființat departamentul de rural al SNMF și acolo s-au născut cele mai frumoase proiecte legate de viața la țară a medicului de familie, inclusiv o conferinta de nivel european, tot acolo s-a născut.
S-a mutat mai la deal de fosta lui casă, după inundații, și și-a reluat viața de la zero. Acum are acolo o casa, o curte și un foișor unde se răsucesc periodic cele mai importante idei din medicina de familie, fiindca ne strângem cu drag acolo.”
Acum, Mme. Șoșoacă respectiv Iosefina Pascal, când e ultima oară când ați pus mâna pe coada vreunei sape? Că de vorbit nu-i greu”, a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.

Citește și:

Vești importante pentru români: Câți bani trebuie să scoateți din buzunare pentru a obține viza de intrare în Marea Britanie

SURSE Șeful unei instituții de forță pe timp de pandemie ar putea fi zburat din funcție! Negocieri secrete cu noul ministru

Veste importantă pentru români! Ce se întâmplă cu pensia anticipată de la 1 septembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare