sursa foto:  news.ro

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe: România își apără fermierii! Putem să fim optimiști că eroarea va fi corectată

Putem să fim optimişti că eroarea va fi corectată de către Comisia Europeană şi că suma alocată pentru despăgubiri iniţial va creşte, a transmis vineri pe facebook, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, subliniind faptul că România își apără fermierii.

 

 

 

„România îşi apără fermierii. După discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat că fermierii români trebuie să primească un sprijin mai mare pentru pierderile din ultimul an, generate de tranzitul cerealelor din Ucraina. Mesajul oficial confirmă ce a cerut România: este nevoie de sume mai mari pentru statele care au fost ‘în prima linie’. (…)

Putem să fim optimişti că eroarea va fi corectată de către Comisia Europeană şi că suma alocată pentru despăgubiri iniţial va creşte. Experţii europeni trebuie acum să ia în calcul toate aspectele despre cum România a fost afectată şi să constate că impactul a fost unul major, aşa cum a recunoscut şi preşedinta Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen vine cu vești bune pentru România: Comisia Europeană va reveni asupra cifrelor alocate fermierilor români

Efortul depus de ţara noastră, pentru a sprijini Ucraina, a fost uriaş şi a căzut într-o bună măsură pe umerii fermierilor, care au rămas cu recoltele în hambare. Intervenţia preşedintelui Iohannis oferă o nouă şansă ca aceştia să fie sprijiniţi şi pentru a-şi putea valorifica munca în continuare”, a scris Stroe, vineri, pe Facebook.

El aminteşte că PNL a arătat de la început – şi la Bucureşti, şi la Bruxelles – că „rezultatul primelor negocieri este de neacceptat şi a cerut o rediscutare”.

„Solidaritatea europeană trebuie să funcţioneze tot timpul şi pentru toţi”, adaugă liberalul, conform AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare