sursa foto:  alephnews.ro

Purtătorul de cuvânt de la Matei Balș: Nu este atât de important să știm câte persoane sunt infectate cu noile tulpini

Purtătorul de cuvânt al Institutului „Matei Balș” din Capitală, dr. Cătălin Apostolescu, a oferit mai multe detalii despre noua variantă britanică a coronavirusului.

„În mod firesc, în momentul în care virusul se împrăștie într-o populație, se selectează numeroase mutante. Ele apar permanent, de la debutul pandemiei și până acum au apărut zeci, sute, poate chiar mii de mutații pe care specialiștii le identifică și le inventariază. La fiecare mutație nou apărută, ulterior se studiază și implicația clinică pe care poate să o aibă o astfel de mutație. Multe din mutații sunt indiferente sau sunt chiar nefavorabile virusului, prin urmare nu persistă. Cele favorabile virusului persistă și se răspândesc”, a transmis purtătorul de cuvânt, într-o conferință.

„Nu este atât de important să știm câte persoane sunt infectate cu noile tulpini, mai ales dacă mă refer strict la tulpina britanică. La această tulpină nu se modifică protocoalele nici clinice, nici cele de prevenire ale virusului”, a continuat dr. Apostolescu. „Până în momentul de față, dovezile clare sunt că este doar mai contagioasă. În ceea ce privește modificări în severitatea clinică, datele sunt încă insuficiente”.

Vezi și:

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare