sursa foto:  Profimedia

‘Putin așteaptă să vină toamna pentru a pune o presiune și mai mare’ – Eugen Tomac explică de ce președintele rus nu se pune la masa negocierilor

Europarlamentarul Eugen Tomac a explicat, sâmbătă seara, că este de părere că Vladimir Putin nu se va pune la masa negocierilor până la toamnă, pentru a pune o presiune și mai mare în criza de energie.

Tomac a declarat, la B1 TV, în emisiunea moderată de Nadia Ciurlin, că actuala criză din energie a fost accelerată de conflictul din Ucraina, care a creat mai multe crize succesive inclusiv în România.

Este limpede pentru oricine că această criză energetică a fost accelerată de război. Noi avem mai multe crize simultane, s-a dus pandemia, am avut o criză de sănătate.

Această criză de securitate ne-a adus nouă românilor și o criză umanitară. Că vrem sau nu vrem e o realitate. Sunt zeci de mii de cetățeni ucraineni stabiliți în România și trebuie să îi educi, să îi integrezi, să le dai asistență.

A accelerat criza energetică pentru că sancțiunile au avut acest obiectiv. De obicei când ai un adversar sau un partener te încadrezi în niște reguli. Putin joacă fără reguli. Sancțiunile aveau menirea de a-l aduce la masa discuțiilor dacă îi păsa în mod real…”, a spus Eugen Tomac.

Problema este că, tot agențiile americane ne spun, că vine un uragan în economie, ceea ce înseamnă că este posibil ca în energie să avem scumpiri și mai mari, pentru toate acestea vin în lanț”, a continuat Tomac.

Putin nu dă semnale că vrea să se așeze la masa. Sentimentul meu este că așteaptă să vină toamna pentru a pune o presiune și mai mare”, a explicat eurodeputatul.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare