sursa foto:  gandul.ro

Raed Arafat atrage atenția: ‘Tulpina nouă nu aduce simptome sau o boală mai gravă, doar că este mai contagioasă’

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a transmis, în legătură cu noua tulpină de COVID-19 descoperite în București, că noua variantă de coronavirus nu aduce simptome mai grave, ci provoacă un număr mai mare de pacienți pentru că este mai contagioasă. 

”Decizia privind secvențierea este a colegilor de la Ministerul Sănătății, INSP, Spitalul Balș, deci sunt trei instituții care pot să secvențieze. Cu cât secvențiem mai mult, cu atât știm de fapt mai mult care este tipologia care există în România.

Secvențierea nu are un impact asupra tratamentului sau asupra ce medicament prescriem bolnavului. Tulpina nouă nu aduce simptome sau o boală mai gravă, doar că este mai contagioasă și aduce un număr mai mare de persoane infectate”, a precizat Raed Arafat.

Acesta a subliniat că este posibil ca fiecare persoană să fi infectat alte două-trei persoane, însă numărul exact poate fi etimat după finalizarea anchetelor epidemiologice:

”În realitate poate să însemne că fiecare persoană a infectat cel puțin încă două trei persoane. Depinde cum s-au mișcat, când au venit să se testeze, de când sunt pozitivi, în ce anturaj au umblat, dacă au folosit mijloace de transport în comun sau mijloace proprii, dacă au participat la activități comune fără portul măștii. Cei care fac anchete o să ne spună cam ce contacte au avut pentru a intra în carantină”, a spus Raed Arafat, informează b1.ro

Citește și:

Este oficial! Vești importante pentru toți românii: Cine nu se decide cu privire la acest serviciu, va plăti automat mai mulți bani

Avertisment dur: Pensionarii vor ajunge sub pragul sărăciei

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare