Raluca Turcan anunță un nou proiect- În ce va investi Guvernul

Vicepremierul Raluca Turcan, a declarat marți, în cadrul evenimentului „Grow with Google”, că în România, avem un nivel general scăzut de sisteme informatice ale unor instituții precum ANAF sau APIA

“Înțelegem foarte bine cât avem de recuperat ca țară și nu o putem facem fără un parteneriat autentic între autorități și mediul privat. Cum va arăta viitorul la locul de muncă? Răspunsul îl avem sub ochii noștri și tot ceea ce înseamnă munca reptetitivă va ajunge în sarcina roboților (…) Suntem încă departe de interferarea roboților software în serviciile publice pentru oameni. Acest lucru mă preocupă, cum digitalizarea ajunge să fie pusă în servicul public. Avem, acum, un nivel general scăzut al sistemelor informatice al unor instituții publice precum ANAF, ministerul Muncii, APIA, care nu funcționează la parametrii așteptați, ceea ce ne arată că sistemul informatic al administrației publice este deficitar. Și din această cauză companiile și cetățenii pierd zi de zi”, a apreciat Turcan, informează Mediafax.

Potrivit lui Turcan, Guvernul trebuie să investească în proiectele care adaugă valoare publică țării. “La nivel guvernamental, trebuie să ne concentrăm investițiile către acele proiecte care adaugă valoare publică pentru plătitorul de taxe. Nu mai putem investi în tehnologii IT gigantice costisitoare, care la final nu îndeplinesc condițiile de bază”, a explicat vicepremierul.

Raluca Turcan a mai precizat că, în numele Partidul Național Liberal (PNL), susține trei piloni în ceea ce privește digitalizarea: securitatea cibernetică, inteligența artificială și competențele digitale.

“Digitalizarea poate să joace un rol important în dezvoltarea țării, iar unele estimări arată că ar putea aduce 42 milioane de euro la PIB-ul României (…) Avem de recuperat un decalaj serios și va fi foarte multă muncă din perspectiva intituției publice. Digitalizarea scăzută a economiei ne trage înapoi. Mai mult de o cincime din România nu a folosit niciodată internetul și mai puțin de o treime dintre români nu au competențe digitale de bază”, a spus vicepremierul, la lansarea „Google Economic Impact Report” în cadrul evenimentului „Grow with Google: Accelerarea dezvoltării Economiei Digitale în România”

Raportul măsoară impactul economic al produselor digitale Google în ţara noastră, de la creşterea economică până la cuantificarea impactului acestora în viaţa de zi cu zi a persoanelor fizice sau în activitatea companiilor.

 

Vezi si:Lovitură dură! Guvernul Orban taie ajutoarele copiilor cu handicap

Când vine de la UE, ‘ordinul’ nu se discută! Guvernul Orban calcă pe urmele ‘PSDragnea/Dăncilă’

Răsturnare de situație! Guvernul Orban s-ar fi răzgândit în privința schimbării legii (surse)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare