sursa foto:  recorder.ro

Rămâi fără replică! Reacția președintelui Colegiului Medicilor la demisiile celor doi neurochirurgi eroi

Ionuț Gobej (37 de ani) și Dorin Bică (36 de ani) sunt doi medici neurochirurgi – eroi, care au crezut că pot schimba lucrurilor în România. Ca mulți dintre noi, visătorii, și ei au crezut că la final binele învinge.

După ce în 2014 s-au întors din Franța, unde și-au făcut rezidențiatul, au înființat, la Spitalul Colentina, una dintre cele mai moderne secții de neurochirurgie din țară și credeau că vor putea face și mai mult. În doar opt luni au construit un bloc operator și o secție de terapie intensivă, iar anul acesta voiau să deschidă o a doua sală de operații.

Dar s-a schimbat managementul spitalului Colentina. Renumitul doctor Bogdan Andreescu a fost înlocuit de primarul general Gabriela Firea de medicul Silvi Ifrim și de atunci toate visele de a salva lumea s-au năruit pentru cei doi neurochirurgi. Astfel că au ajuns să-și dea demisia.

Vezi și EXCLUSIV! Abuz uriaș și un caz revoltător! Cum aplică legea unii dintre cei care ne garantează JUSTIȚIA

Nu este nevoie de prea multe cuvinte pentru a descrie cum s-au simțit când au făcut asta. Expresia deznădejdii este creionată pe chipul lor, alături de multă tristețe și resemnare. Pentru recorder.ro ei au spus că uneori nu au putut salva vieți pentru că le-a lipst un fir care costa 15 lei. Au cerut managementului, dar pauză. Oamenii au murit. Interesant este că la asemenea acuzații grave, Parchetul nu se sesizează. Puteți vedea interviul celor doi AICI.

Reacția Colegiului Medicilor din România la demisia celor doi neurochirurgi de la Colentina este una care nu mai poate fi comentată. Vă las pe fiecare să vă trageți concluziile. Doar vreau să precizez că rolul Colegiului Medicilor, printre altele, ar fi să aibă grijă de salavatorii de vieți.

Vezi și De necrezut! Instituția publică din România care nu dorește să admită că e publică

Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Pavel Bartoș?

Iată comunicatul:

„Având în vedere situația prezentată în spațiul public de către doi medici neurochirurgi de la Spitalul Colentina, Colegiul Medicilor din Romania atrage atenția ferm asupra faptului că actul medical trebuie să se poată desfășura în condiții optime, în interesul profesiei și al pacienților.

CMR dorește să cunoască în amănunt opiniile celor implicați, medici din spital și conducerea spitalului, astfel încât activitatea medicală să nu fie afectată.

Salutăm implicarea Primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, în subordinea căreia se află Spitalul Colentina.”

Într-un final, Silvi Ifrim și-a dat demisia de onoare. Anunțul a venit din partea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Rămâne doar să ne mai lămurim cu sensul cuvântului onoare, care și-a cam pierdut sensul în limba română.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare