sursa foto:  capital.ro

Rareș Bogdan, anunț pentru pensionari! ‘Am cerut Comisiei Europene să găsească o soluție pentru ca pensionarii să nu mai fie înșelați’

Prim-vicepreședintele PNL, eurodeputatul Rareș Bogdan, a făcut un anunț, marți, care îi vizează pe pensionarii din țara noastră.

Europarlamentarul dezvăluie că a cerut Comisiei Europene să găsească o soluție pentru ca pensionarii să nu mai fie înșelați de site-uri suspecte care îi momesc cu „medicamente miraculoase”.

Am interpelat Comisia Europeană, sunt curios ce soluții găsește, spune prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal.

Rareș Bogdan: Am cerut Comisiei Europene să găsească o soluție pentru ca pensionarii să nu mai fie înșelați de site-uri suspecte care îi momesc cu “medicamente miraculoase”

„Am cerut Comisiei Europene să găsească o soluție pentru ca pensionarii să nu mai fie înșelați de site-uri suspecte care îi momesc cu “medicamente miraculoase” folosindu-se de numele unor medici celebri. Algoritmii rețelelor de socializare detectează persoanele vârstnice și răspund unor reclame țintite, sponsorizate, astfel că periodic, pensionarii găsesc în cronologie interviuri cu medici celebri care recomandă tot felul de trăznăi. Dacă faci o mică verificare și dai click pe pagina care vinde leacul, descoperi alte lucruri bizare. De pildă, pe una dintre pagini sunt instrucțiuni despre cum să transferi bani din Rusia. Nu sunt paranoic, dar aceste lucruri trebuie verificate.

Există un Regulament european care protejează cetățenii, există directive, dar cred ca cei mai mulți pensionari nu știu cum să sesizeze autoritățile, nu știu că pot să o facă, să ceară daune sau închiderea site-ulii respectiv. Ei văd pe pagina lor un medicament care le curăță vasele de sânge sau le reface colagenul (deși sunt octogenari) sau alte momeli, și comandă pur și simplu, fără sa știe că sunt înșelați.

Probabil sunt și medicamente reale, dar automedicația nu e cea mai bună cale. Astfel că am interpelat Comisia Europeană, sunt curios ce soluții găsește”, este mesajul lui Rareș Bogdan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare