sursa foto:  evz.ro

Rareș Bogdan îl desființează pe Tăriceanu, după ce a atacat-o pe Kovesi: ‘Nu există politician’

Noua stea a Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, l-a făcut praf pe Călin Popescu Tăriceanu, după ce șeful ALDE a atacat-o pe Laura Codruța Kovesi.

„Tini-Nino, Tino-Nino, NU exista politician mai penibil si mai insalubru decat acest Anton plecat pe campii…. Asta reprezinta politicianismul suprem, in stare pura”, a scris, pe Facebook, Rareș Bogdan.

Reacția lui Rareș vine în contextul în care Tăriceanu a scris, pe pagina de socializare, că rolul principal al Codruței Kovesi din funcția de procuror-șef european ar fi să blocheze accesul României la fondurile europene.

„Constatare: ca de obicei, în politica europeană ne ducem, din păcate, după fentă. După împărțirea marilor posturi europene strict între patru state din Vest, cu Germania și Franța în frunte, am văzut chipuri fericite, la noi, de faptul că asta ar maximiza, în compensație, șansele de a avea postul de procuror șef european pentru Laura Kovesi.

Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda „compensații” Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obține – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mână și ne-ar bloca cu două.

Să reamintim câte firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea și anchetarea la nesfârșit a patronilor ori a managerilor?

Să reamintim cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap și au fost forțați să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Așa cum azi românii află cum au lovit în subvențiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloș, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc.

Vedem unitate când e vorba să ni se ia, dar nu vedem unitate când trebuie să impunem noi ceva. Așa îmi explic dezbaterile subțirele din spațiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda în acest mandat al noii Comisii Europene. Cred că mai putem prinde un post substanțial dacă vom conlucra, Guvern-Parlament-Președinte, și nu ne ducem după fentă, spre bucuria altora”, a scris, pe Facebook, Tăriceanu.

Vezi și EXCLUSIV Avocatul Elenei Udrea face dezvăluirea momentului! Planurile fostului ministru

Mare atenție! Riscați amenzi uriașe sau chiar închisoarea pentru această faptă

Elena Udrea a ajuns în România! Cum își umple conturile fosta ‘Blondă de la Cotroceni’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare