sursa foto:  stiripesurse.ro

Răsturnare de situație! Finanțele se împrumută tot de la bănci- Despre ce sumă este vorba

Cu toate că ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, declara săptămâna trecută că instituția pe care o conduce nu va mai apela la împrumuturi în piață, argumentând că există fonduri suficiente pentru finanțarea pentru cel puțin șase luni, iată că s-a răzgândit.

După cum reiese dintr-un ordin publicat pe site-ul Ministerul Finanțelor Publice (MFP), că prima emisiune ar urma să aibă loc joi, 7 februarie, și dorește să atragă 300 milioane lei, la o dobândă de 4%, pe termen scurt.

Ministerul a încercat să se împrumute luni cu 400 de milioane de lei, dar ofertele transmise de cei șapte dealeri primari nu au fost pe placul oficialilor de la minister, așa că aceștia au refuzat, transmite Hotnews.

Acest lucru s-a întâmplat din cauza taxei pe activele bancare, acesta fiind motivul pentru care instituțiile de credit au transmis oferte la costuri mari, dar în valori foarte mici.

„Ministerul de Finanţe are sume suficiente pentru a se finanţa. Ştiţi foarte bine – avem sumele necesare în trezorerie pentru a ne finanţa, (…) pentru foarte mult timp, minim şase luni de zile”, a afirmat Teodorovici săptămâna trecută.

 

 

Vezi și:

Atenție! O nouă alertă alimentară în România! Anunț făcut de un gigant de pe piață

Toți șoferii sunt vizați! Această schimbare a codului rutier vă poate aduce amenzi usturătoare

Vești importante pentru toți românii! Ce se întâmplă cu medicul de familie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare