sursa foto:  Bugetul.ro, Facebook

Răsturnare de situație în cazul morții gravidei decedate din Botoșani. Zece medici lansează o ipoteză halucinantă, în încercarea de a-și scăpa colega de închisoare: “A consumat și inhalat substanțe”

Cazul gravidei care a murit în maternitatea din Botoșani e pe departe de a fi terminat. Zece medici de la maternitatea contrazic raportul de medicină legală al gravidei Alexandra Ivanov și dau vina pe anumite substanțe pe care aceasta le-ar fi consumat.

Medicii de la maternitatea Spitalului Județean de Urgență Mavromati au avut o reacție neașteptată după publicarea raportului de expertiză medico-legală a Alexandrei Ivanov, mămica lăsată șapte ore să agonizeze înainte să moară. Zece cadre medicale au semnat o scrisoare către Consiliul Medical al Spitalului Județean Mavromati din Botoșani, în care susțin că medicul Mariana Pitrop, care a îngrijit-o pe Alexandra în noaptea tragediei, este complet nevinovată și că aceasta a urmat o procedură corectă. În scrisoare se arată faptul că victima a consumat și inhalat anumite substanțe.

”În urmărirea firului evenimentelor, un mare semn de întrebare se ridică asupra produselor consumate și inhalate de pacienta Alexandra Ivanov în cursul întregii nopți, variantă susținută de martori (pacientele din salon, medicul ATI și personalul ARI, asistent șef Cameră de Gardă, care au văzut sticluțele goale, neetichetate).

În acest sens solicităm Comisiei de Expertiză Medico-Legală efectuarea unor analize toxicologice din conținutul gastric, sânge și urină”, se arată în scrisoarea adresată de zece medici ai secțiilor de Obstetrică-Ginecologie, de la spitalul din Botoșani.

Vezi și: Tatăl bebelușului schimbat la Maternitatea din Ploiești rupe tăcerea: „A început să o tragă pe fetiță de obraji, ca și când era din plastilină”

Medicii resping cauzele oficiale ale morții gravidei decedate din Botoșani

Medicii susțin în scrisoarea adresată că decesul a pornit de la hemoragia masivă la nivelul căilor aeriene superioare din cauză necunoscută, bruscă, brutală și fără răspuns la manevrele de resuscitare. Potrivit acestora, pacienta a fost cea care a exercitat presiune pe cadrele medicale pentru a efectua un chiuretaj cu orice preț.

„Referitor la incidentul analizat, orice medic care ar fi fost în gardă, în acel moment, ar fi ales expectativa, deoarece sarcina oprită în evoluție fără sângerare, fără cunoașterea etiologiei opririi în evoluție nu se chiuretează ”per primam”. În acest sens, toți cei 9 specialiști Obstretică Ginecologie, depunem mărturie și subscriem că nu am fi adoptat, în acel moment, altă conduită terapeutică decât abținerea de la un chiuretaj la limită, care ar fi putut agrava situația, spre o hemoragie genitală greu controlabilă, generatoare de complicații importante.

Solicitarea efectuată în jurul orelor 05:00 de către asistenta B. Ramona, nu a fost determinată de agravarea stării de sănătate, de sângerarea genitală sau de deteriorarea constantelor vitale, ci de presiunea pacientei Ivanov Alexandra și a familiei, de a fi efectuat un chiuretaj cu orice preț, presiuni care ar fi fost de natură să inducă o eroare de judecată”, mai scriu medicii.

Citește și: Bani pentru soțul Alexandrei, tânăra moartă la Maternitatea Botoșani- Suma derizorie cu care va trebui să își întrețină cei trei copii minori

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit pe 18 august, la aproape 9 ore după ce a fost internată la maternitatea din Botoșani. În urma necropsiei, s-a stabilit că decesul a survenit ca urmare a unui edem pulmonar, pe fondul complicațiilor rezultate după oprirea sarcinii din evoluție. Medicii legiști au arătat că fătul era oprit din evoluție de 2-4 zile, în momentul decesului pacientei, iar acesta intrase într-un proces de putrefacție intrauterină. Alexandra a venit la spital și i-a implorat pe medici să îi efectueze un chiuretaj pentru că avea dureri cumplite și sângera.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare