sursa foto:  sindicatuleuropol.ro

Război între Poliție și Jandarmerie, după ce jandarmii i-au amendat pe polițiști la un miting comun

Război între polițiști și jandarmi. Sindicatul Polițiștilor din România (SPR) Diamantul dezvăluit, într-o postare pe pagina de socializare, că se judecă cu Jandarmeria Română.

Motivul? Jandarmii i-au amendat pe polițiști la mitingul comun din anul 2021, spune Emil Păscuț, reprezentant al Sindicatului Diamantul.

Păscuț susține că, în primă instanță, judecătorul i-a imputat reprezentantului sindicatului, Vitalie Josanu, că nu și-a dovedit nevinovăția.

Ce spune Păscuț:

„Ne judecam cu Jandarmeria pentru o amenda data la mitingul comun din 2021.

Desi Jandarmeria nu a depus nicio dovada in sprijinul acuzatiilor – noi am cerut expres ca acuzatorul sa aduca dovezi- am pierdut la prima instanta unde o judecatoare slugarnica a imputat petentului (Vitalie Josanu) ca nu si-a dovedit nevinovatia.
Exact! Ca nu si-a dovedit nevinovatia! Am facut apel si ne judecam azi.

In apel am invocat in Decizia CCR 497/2022 ( publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 32 din 11 ianuarie 2023) in care la pct 23, Curtea a retinut ca “ acela care a formulat o plângere contravențională nu trebuie să își demonstreze propria nevinovăție, revenind instanței de judecată, în exercitarea rolului său activ, obligația de a administra tot probatoriul necesar stabilirii și aflării adevărului”.

Vom vedea azi, cum ni se ” administreaza” justitia de catre Tribunal!”, Emil Pascut

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare