sursa foto:  revista22.ro

Război în Ungaria! Oamenii lui Soros amenință

Guvernul lui Viktor Orban le-a declarat război organizațiilor neguvernamentale finanțate de George Soros, acuzându-le că vor să influențeze scena politică.

Cum Soros a fost declarat persoană non-grata în Ungaria și idealurile sale pentru o „societate deschisă” trebuie să dispară. Potrivt dw.com,  la jumătatea lui ianuarie, partidul lui Orban, Fidesz, a cerut eliminarea a trei ONG-uri sponsorizate de Soros. Subiectul a fost inclus pe agenda legislativă din primăvară.

Guvernul lui Viktor Orban cere transparență totală din partea organizațiilor finanțate de Soros.

În această săptămână, reporterii Deutsche Welle s-a întâlnit cu un reprezentant al Fundației pentru o Societate Deschisă (Open Society Foundations – OSF), care finanțează peste 60 de ONG-uri în Ungaria. Respectiva persoană a dezvăluit că OSF ia în calcul mutarea sediilor unor organizații în țări mai puțin ostile.

Totuși, în scurt timp, au apărut declarațiile lui Soros care a afirmat că încercarea Guvernului Orban de a intimida societatea civilă este inacceptabilă, potrivit Bloomberg.

În plus, redactorul-șef al publicației de investigații Atlatszo (n.r. – un alt ONG finanțat de Soros), Tamas Bodoky, a amenințat politicienii.

„Ne vom vom apăra de atacul adversarului. Dacă vor transparență, le vom da asta, dar vom începe cu ei”, a spus Bodoky, conform dw.com.

Vezi și Un oficial din Guvernul Cioloș aruncă bomba! „Nu a fost dat publicității, pentru a nu alarma”

Premieră în politica americană! Ce record a doborât Trump

Iohannis, pus la zid după incendiul din Bamboo! „Prin voința lui nu s-a aplicat legea!

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare