sursa foto:  helicopters.leonardo.com

Războiul din Ucraina pune țările europene în ‘gardă’! Polonia se întărește militar și cumpără 32 de elicoptere AW149

Polonia se întărește militar. Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a transmis că a semnat un contract în valoare de 8,25 miliarde zloţi (1,83 miliarde dolari) pentru cumpărarea a 32 de elicoptere AW149 de la grupul italian din industria apărării Leonardo, scrie news.ro

 

 

”Contractul… se referă la 32 de elicoptere AW149, deci două escadroane, iar primele elicoptere vor merge anul viitor către armata poloneză”, a spus Mariusz Blaszczak.

Elicopterele multirol vor fi construite de unitatea poloneză a Leonardo, PZL Swidnik, iar contractul include pachete de logistică, antrenament şi simulatoare.

Acestea vor fi livrate între 2023 şi 2029, a spus grupul Leonardo într-un comunicat.

În contextul războiului din Ucraina, Polonia îşi modernizează forţele armate, iar de anul viitor vrea să cheltuiască peste 3% din produsul intern brut pentru apărare.

Noile elicoptere vor îndeplini misiuni inclusiv transport de trupe şi sprijin aerian, iar echipamentele lor le vor permite să fie folosite pentru evacuarea victimelor, căutare şi salvare în operaţiuni de luptă, precum şi pentru transportul de bunuri şi provizii, se mai arată în comunicat.

”Suntem mândri să contribuim la creşterea constantă a securităţii naţiunii poloneze şi să consolidăm capacităţile industriale care sunt fundamentale pentru rezilienţa şi suveranitatea ţării”, a spus directorul general al Leonardo, Alessandro Profumo, în comunicat, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare