sursa foto:  facebook

Războiul produs de Putin aduce un nou ‘pericol’! ONU avertizează că Ucraina este un teren fertil pentru droguri

ONU a transmis un avertisment, având în vedere experienţa conflictelor din alte zone, referitor la producţia ilegală de droguri ce ar putea profita de Războiul rus din Ucraina pentru a prospera, scrie news.ro

 

 

 

”Informaţii din Orientul Mijlociu şi Asia de Sud-Est tin să arate că situaţiile de conflict pot acţiona ca un magnet al producerii de droguri sintetice, care pot, de fapt, să fe produse oriunde”, subliniază Oficiul ONU împotriva drogurilor şi crimei (UNODC) în raportul anual.

”Acest efect poate fi şi mai important atunci când zona de conflict se află în apropierea unor pieţe vaste de consumatori”, se avertizează în raport.

Înaintea invaziei ruse, Ucraina dispunea de un număr mare de laboratoare de amfetamină, precizează experta Angela Me, intervievată de AFP.

Aproape 80 de astfel de laboratoare au fost destructurate în 2020, iar 17 în 2019.

Această capacitate de producţie ”s-ar putea extinde, în cazul în care conflictul persistă”. ”Poliţia nu mai există pentru a opri activitatea laboratoarelor”, subliniază ea.

Războiul poate, de asemenea, ”să perturbe rutele traficului”, se arată în raport, care citează un posibil declin în Ucraina, de la începutul lui 2022 scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare