sursa foto:  flux24.ro

Reacția Ministerului Muncii, după ce tichetele de masă s-au majorat cu 1 ban: Valoarea este stabilită de specialiști

Valoarea tichetelor de masă s-a majorat cu 1 ban, iar fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a acuzat că Guvernul Orban a făcut această majorare în bătaie de joc.

În replică, Ministerul Muncii susține că „valoarea tichetelor de masă este stabilită de specialiști în baza unei formule de calcul neschimbate, prevăzută de lege”.

Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește prin aplicarea unei formule de calcul clare, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 privind Normele de aplicare ale Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Prin urmare, ultima indexare a valorii tichetelor de masă, cu un ban, a rezultat în urma calculelor făcute în baza formulei și indicatorilor economici prevăzuți de lege.

Această valoare a rezultat prin înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din 6 luni calendaristice întregi și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru, raportat la prevederile art. 33 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018.

Conform prevederilor art. 32 alin.(1) din Legea nr. 165/2018, valoarea nominală maximă a biletelor de valoare prevăzute de prezenta lege se indexează, semestrial, după cum urmează:

a) în cazul tichetelor de masă, cu indicele prețurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică;

b) în cazul celorlalte bilete de valoare, cu indicele inflației comunicat de Institutul Național de Statistică, în funcție de evoluția tarifelor/prețurilor la serviciile/bunurile a căror contravaloare poate fi achitată cu aceste bilete de valoare, potrivit acestei legi.”, se precizează, într-un comunicat de presă, al MMPS.

Marius Budăi: Ultima umilință a guvernului PNL la adresa românilor este incredibilă

Ultima umilință a guvernului PNL la adresa românilor este incredibilă! Vorbim despre creșterea în bătaie de joc, cu un ban, a valorii tichetelor de masă!
Fantasticul premier dezertor Cîțu și Violeta Alexandu sunt demnitarii care au semnat această nesimțire absolută! Au crescut valoarea acestui tichet de la 20 de lei la 20 de lei și un ban!”, a scris, pe Facebook, Budăi.

Vezi și

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare