sursa foto:  walkinginhisfootsteps.com

Reguli mai dure pentru anumiți angajați- Se vor aplica sancțiuni disciplinare

O propunere legislativă depusă recent la Senat ar putea interzice personalului din sistemul de sănătate publică să pună presiune asupra pacienților să folosească servicii medicale private.

Medicii și personalul care încalcă această regulă vor fi sancționați disciplinar.

O propunere legislativă care vizează modificarea reglementărilor referitoare la drepturile pacienților (Legea 46/2003) a fost depus recent la Senat pentru dezbatere.

Documentul propune instituirea interdicției, pentru personalul medical care lucrează la stat, de a ”convinge”, indiferent sub ce formă, pacienții care au apelat la serviciul public de sănătate să se îndrepte spre servicii asemănătoare din sistemul privat, scrie avocatnet.ro

Acestor categorii de angajați ai sistemului de sănătate public li se va interzice să își condiționeze pacienții ori să exercite presiuni asupra lor, în scopul determinării acestora să apeleze la servicii medicale din rețeaua privată.

Conform noii norme, nerespectarea acestor obligații va constitui abatere disciplinară.

Potrivit Statutului Colegiului Medicilor din România, abaterea disciplinară angajează răspunderea disciplinară a făptuitorului, care riscă sancțiuni care pot fi mustrare, amendă, interdicţia de a exercita profesia, mergând până la retragerea calităţii de membru al Colegiului.

Conform expunerii de motive care însoțește propunerea, autorii acestei inițiative și-au inspirat demersul din prevederi legislative asemănătoare existente atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Regatul Unit al Marii Britanii, arată sursa citată.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare