sursa foto:  mai.gov.ro

Responsabilitate maximă!Mall-urile au executat deja ordinul lui Vela

Deși Ordonanța Militară ce se aplică mall-urilor  va intra în vigoare începând cu data de 22 martie 2020, ora 22:00, operatorii comerciali s-au supus din timp cerințelor lui Marcel Vela.

Reporterul Bugetul.ro s-a deplasat, duminică, în jurul orei 19:00, la centrul comercial Mega Mall din Capitală.

După cum se poate vedea în imaginile de mai jos, majoritatea magazinelor erau închise.

Potrivit Ordonanței Militare ,”se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vînzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie”, este prevederea care se aplică în cazul mall-urilor.

Măsurile se aplică începând cu dată de 22 martie 2020, ora 22:00.

Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafață medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piață și de alimentație publică, ce utilizează o infrastructură comună și utilități adecvate”, astfel cum este reglementat inanexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit actului normativ, nerespectarea măsurilor de prima urgență prevăzute la art. 1 – 7 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanță de urgență nr. 1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

Sursa foto: Eugen Dinu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare