sursa foto:  epochtimes-romania.com

Revoltător! Facultatea de Medicină, raiul celor privilegiați. Accesul se face cu doar câteva mii de euro

Un scandal de proporții stă să izbucnească în sistemul medical din România. Din cauza unei decizii a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, se vor deschide porțile instituției și pentru cei care au luat nota 5 la examenul de admitere.

 

Dacă ai reușit să iei un 5 chinuit la examen și ai în cont mii de euro care îți prisosesc (6.000 euro pe an școlar) ești binevenit la Facultatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Investiția ți-o poți scoate, garantat, câțiva ani mai tîrziu, salariul medicilor fiind de ordinul miilor de euro pe lună.

 

Suprataxă dacă nu îți place cartea

 

La Facultatea de Medicină din București sunt 660 de locuri subvenționate de la buget pentru cei care se clasează pe primele locuri la examenul de admitere. Există și categoria elevilor care plătesc „Taxă pentru studii universitare de licență”, anul acesta fiind vorba de 150 locuri. Această taxă a fost de 9.000 de lei pe an.

Mai există și o taxă uriașă de 6.000 de euro  intitulată „Taxă pentru studii universitare de licență -STUDENŢI ROMȂNI – SUPRATAXĂ”. Detalii legate de taxele de școlarizare la Universitatea de medicină le găsiți AICI.

Un anunț postat pe site-ul Universității aduce o serie de clarificări în legătură cu această suprataxă.

Pe 7 septembrie 2020 apare informația:

„Anunț locuri taxă 6000 Euro

În urma ședinței de Senat Nr. 15 din data de 04.09.2020, s-au aprobat solicitările la forma de învățământ cu taxă de 6000 euro.

Menționăm că în perioada 08.09. – 11.09.2020 confirmarea ocupării locului se va face prin achitarea contravalorii în lei a sumei de 3000 euro”.

O săptămână mai târziu aflăm cine se califică pentru a intra la medicină plătind taxa de 6.000 euro

13 septembrie 2020:

„Anunț privind studenții admiși la forma de învățământ cu taxă 6000 de euro Toate cererile candidaților care au susținut examenul de admitere și au obținut minim 50 de puncte au fost aprobate în vederea  înscrierii la programul de studii medicină, forma de finanțare cu taxa 6000 euro”.

Trebuie să știi jumătate din materie

Singura cerință de îndeplinit pentru a te înscrie la facultatea de medicină, plătind taxa de 6.000 de euro, este obținerea notei cinci (50 de puncte din 100) la examen. Nota cinci este nota minimă.

„La Facultăţile de Medicină şi Medicină Dentară concursul de admitere include două discipline (Biologie obligatoriu şi, la alegere, Fizică sau Chimie), totalizând un numar de 100 întrebări, din care 60 pentru proba obligatorie şi 40 pentru cea la alegere.

Fiecare întrebare are un singur răspuns corect (materializat prin completarea integrală a căsuţei corespondente) pentru care se acordă un punct. Punctajul maxim al probei de concurs este de 100 puncte pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, 80 puncte pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală şi 60 puncte pentru restul specializărilor din cadrul FMAM. Punctajul obţinut se transformă în note.

3. Nota minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5 (cinci) sau decât un număr minim de puncte echivalent”, scrie în „Metodologie proprie – U.M.F. “Carol Davila” Bucureşti ADMITERE 2020 Admiterea în anul universitar 2020 – 2021 Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti” (vezi Fcsimil).

De la Departamentul Finaciar-Contabil din Universitatea de Medicină ni s-a confirmat existența supra taxei de 6.000 de euro și a notei 5 (50 de puncte) minime pentru a intra la Facultatea de Medicină. Decanatul Facultății de medicină nu a putut fi contactat pentru a afla numărul exact al locurilor cu suprataxă aprobate.

La Facultatea de Medicină s-au înscris 2.246 candidați

Pentru cele 660 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.246 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 541 de candidaţi/180 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 134 de candidaţi/150 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 405 de candidaţi/170 de locuri.

Pentru candidații ale căror medii de admitere, nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 292 de locuri cu taxă, conform celor de la Newsweek România.

Citește și:

‘Omul nou’ pe care Alianța 2020 vrea să-l facă primar! A fost viceprimar PNL, înainte de a fi ‘racolat’ de USR, și a ‘gustat din plin’ contracte cu statul

EXCLUSIV În Capitală, ca-n Vestul Sălbatic! Bandiți mascați golesc rafturile magazinelor

Creștere explozivă a averii în doar două luni! Anonimul candidat al USR-PLUS care a devenit milionar, după ce a intrat

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare