sursa foto:  antena3.ro

Creștere explozivă a averii în doar două luni! Anonimul candidat al USR-PLUS care a devenit milionar, după ce a intrat în politică!

Alegerile locale din 27 septembrie scot la iveală detalii interesante ale politicii dâmbovițene. Anonimul candidat al USR-PLUS-PNL la Primăria Sectorului 2, Radu Mihaiu, ar fi devenit milionar, după ce a intrat în politică. Cel puțin, asta reiese dintr-o anchetă începută de RISE Project și continuată de psnews.ro.

În doar două luni de la intrarea în politică, averea lui Radu Mihaiu a crescut de la 12.000 de euro la 120.000 de euro, informează jurnaliștii citați.

Prima lui declarație de avere confirmă statutul lui Radu Mihaiu de mic dezvoltator de software, cu venituri rizibile, la limita supraviețuirii și a evaziunii fiscale. Astfel, pe 9 iunie 2016, aflat în funcția de consilier al ministrului Mihaiu declara că a încasat salariu ca administrator de la firma E- Dea Works de 12.000 de Ron pe an (adică, 1000 de lei pe luna), în plus a mai încasat din drepturi de proprietate intelectuală alți 14.000 de ron pe an (adică 1400 de lei pe luna). Mihaiu a declarat o mașină cumpărată în 2008 (cu șase ani înainte) și apartamentul de 75 de metri pătrați cumpărat prin credit în 2009. În conturi IT-istul devenit peste noapte consilier de ministru a declarat trei conturi în care aflau circa 50.000 de ron.

Pe 8 iulie 20016, Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, reușește să îl impună pe prietenul său Mihaiu în importanta funcție de secretar de stat, acesta fiind practic egalul lui Dan Barna, care ocupa o funcție similară. Mihaiu depune o nouă declarație de avere ce se dovedește de data asta plină de surprize: Mihaiu declara trei conturi la ING Bank în valoare de 286.000 de Ron, 190.000 de Ron și 4.800 de euro. Practic, la interval de două luni după ce este numit consilier de ministru, apoi secretar de stat îi ajunge în cont suma de 120.000 de euro! În condițiile în care l-a numirea în funcție, în luna mai 2016, avea circa 12.000 de euro cash în conturi! Verificând datele financiare ale firmuliței de soft E- dea Works reiese că în anul fiscal precedent, 2015, compania a făcut un profit oarecum similar de 120.000 de euro, însă Mihaiu avea drepturi de doar 25 la sută din dividende”, scrie psnews.ro.

Creștere explozivă a averii

În 2017, Radu Mihaiu și Cristian Ghinea, fostul lui șef, se regăsesc în USR. Ghinea devenise deputat USR în decembrie 2016 abandonându-l aparent pe Dacian Cioloș, care încerca atunci să-și creioneze o carieră politică independentă de USR și Nicușor Dan. În 2017 însă, în urmă unui referendum ciudat, Nicușor Dan își da demisia de la șefia partidului. În urmă unor alegeri la fel de ciudate, organizate online, subalternul lui Ghinea, Dan Barna de data asta, ajunge președinte interimar al USR. Este timpul că Radu Mihaiu să își înceapă adevărată carieră politică, ghidonat din umbră de Ghinea.

În noiembrie 2018 Radu Mihaiu era simplu membru al organizației USR sector 2 din București și candida pentru un loc pe lista de europarlamentari ai partidul în competiția internă. Până în primăvara anului 2019, la europarlamentare, Mihaiu reușește să devină în urma unor jocuri de culise șeful organizației sector 2 din Capitală. La pachet obține prezența pe lista de candidați la europarlamentare, pe un loc neeligibil.

În schimb șeful sau și protectorul său Ghinea prinde un loc eligibil. Relația sudată dintre Ghinea- Barna și Mihaiu, de pe vremea în care lucrau toți trei la ministerul Fondurilor Europene, începe să dea roade. Prietenii lui Mihaiu conduceau deja USR cu o mână forte, îndepărtându-i deja din partid pe “nicușoriști”, susținătorii lui Nicușor Dan. Așa a ajuns și Mihaiu șeful organizației USR sector 2.

Înaintea alegerilor europarlamentare din 2019, Radu Mihaiu depune încă o declarație de avere. Softistul sărac din mai 2016, de la firmulița E- dea Works SRL, se prezintă deja ca milionar. Mihaiu declara că a încasat dividende de 373.000 de RON de la firma la care deținea tot 25 la sută din părțile sociale dar că, în mod ciudat, a împrumutat firma cu 340.000 de RON din bani proprii și că are în conturi aproximativ 50.000 de RON. În schimb Mihaiu apare că a contractat două credite de 531.000 de RON și 41.000 de euro.

În anul 2018, Radu Mihaiu a mai cumpărat și un teren de 265 de metri pătrați în București și un apartament de 120 de metri pătrați, pe lângă apartamentul de 75 de mp pătrați cumpărați cu 10 ani în urmă.

Interesată este însă evoluția firmuliței la care este angajat Radu Mihaiu. Dacă în 2014 avea zero angajați și de abia făcea profit, în anul 2016 și 2017 când Mihaiu a intrat în politică și administrația centrală mică E- dea Works SRL a devenit o firmă cu 13, apoi în 2019 cu 18 angajați și cu profituri de 250.000 de euro în 2016 și aproape 200.000 de euro în 2018.

Toate datele oficiale arată o creștere spectaculoasă a averii și a afacerii “profesorului de informatică” Radu Mihaiu după ce a intrat în zona de influență a USR. În condițiile în care timp de 10 ani a încercat să prospere în activitatea privată și nu a reușit, conchid jurnaliștii citați.

Vezi și

SURSE Orice pentru a duce la bun sfârșit marea reorganizare! Marcel Vela ‘scoate din joc’ sindicaliștii din Poliția Română

Un renumit medic atrage atenția cu privire la deschiderea școlilor: ‘Trebuie aerisite clasele. Copiii reprezintă o minoritate de cazuri severe care ajung spitalizate’

Un fost ministru vrea să-i lase ‘moștenire’ fiului instituția pe care o conduce. Prin ce metodă a intrat în sistem

Radu Mihaiu - Alianța2020 USR PLUS - V8

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare