sursa foto:  pressalert.ro

SURSE Orice pentru a duce la bun sfârșit marea reorganizare! Marcel Vela ‘scoate din joc’ sindicaliștii din Poliția Română

Sătul de oamenii care se pun contra proiectului său, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, va duce la bun sfârșit marea reorganizare a Ministerului de Interne, implicit a Poliției Române, fără a mai ține cont de criticile neconstructive ale sindicaliștilor.

Conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, Marcel Vela s-a enervat că anumiți sindicaliști doar critică și nu vin cu nimic constructiv.

Astfel, șeful Internelor a luat decizia să le ofere acestora „un rol strict consultativ” și va reorganiza Poliția Română, fie că le convine, fie că nu le convine unora.

De altfel, după cum dezvăluiam AICI, Marcel Vela i s-a destăinuit lui Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, că „polițiștii au de suferit” din cauza sindicaliștilor care doar critică.

Conducerea Sindicatului Național al Agenților de Poliție a avut întâlnire, săptămâna trecută, cu ministrul Vela și, printre alte discuții, a spus în felul următor – sunteți primul jurnalist căruia îi spun: ‘Domnul Surugiu, îmi pare rău că trebuie s-o spun, dar din cauza asta, la băieții ăștia, la sindicaliști, care văd numai într-un singur sens și numai critică, de aici au de suferit polițiștii și dialogul social‘. Sunt vorbele domniei sale, și eu îl înțeleg perfect”, declara, pentru Bugetul.ro, la începutul lunii august, Iulian Surugiu.

Ca atare, ministrul de Interne va finaliza mult promisa reorganizare, fără a mai ține cont de criticile sindicaliștilor, conform surselor Bugetul.ro.

SNPPC-ul a reclamat, săptămâna trecută, că reforma este pusă pe „repede-înainte”

Încă o dovadă a faptului că ministrul Marcel Vela va reforma Ministerul de Interne și structurile subordonate acestuia, fără a le mai acorda atâta importanță sindicaliștilor, este și comunicatul dat de SNPPC, săptămâna trecută.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI a reclamat că <<reforma de ansamblu a Aparatului Central al MAI și a structurilor din subordine, anunțată la începutul anului, de către ministrul Afacerilor Interne, dar amânată între timp din cauza pandemiei, este repusă pe tapet, în varianta ,,pe repede-înainte”>>.

Considerăm că FSNPPC și SNPPC, ca entități sindicale reprezentative – statuate prin sentințe ale instanțelor judecătorești civile, abilitate de lege, la nivelul MAI, respectiv al Poliției Române și Poliției de Frontieră -, trebuie să fie parteneri reali de dialog social, atât la nivel central, cât și teritorial, și nu doar o prezență formală la ședințele de analiză pe care le incumbă procesul organizatoric”, au mai spus sindicaliștii.

În luna septembrie, Marcel Vela are de gând să reorganizeze Poliția Română, după cum scriam AICI.

A rebranduit deja mașinile de poliție

În această vară, cu ocazia misiunilor de pe litoral, au apărut primele mașini ale Poliției Române, rebranduite după modelul Poliției Germaniei.

Vezi  și EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Dezvăluirea a fost făcută, în exclusivitate, de Bugetul.ro, care a prezentat imagini cu un autoturism surprins pe litoral.

Noua grafică imprimată pe mașinile Poliției Române este copiată după cea a Poliției Germaniei.

Se înființează Poliția Animalelor

Pe site-ul Ministerului de Interne a fost urcat în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență privind înființarea Poliției Animalelor.

Proiectul are ca scop protejarea animalelor aflate în pericol prin stabilirea unui mecanism care va permite poliţiştilor să emită un ordin de plasare a animalului agresat, rănit sau maltratat într-un adăpost. De asemenea, prin proiectul de ordonanţă instituim obligaţia consiliilor judeţene şi a CGMB de a asigura cu caracter continuu şi permanent servicii publice de adăpostire a animalelor, fie prin organizarea unor adăposturi proprii, fie prin încheierea unor contracte cu grădini zoologice, cu iubitori de animale sau cu alte entităţi„, a explicat Marcel Vela, la finalul lunii august.

Vezi și

Un renumit medic atrage atenția cu privire la deschiderea școlilor: ‘Trebuie aerisite clasele. Copiii reprezintă o minoritate de cazuri severe care ajung spitalizate’

Un fost ministru vrea să-i lase ‘moștenire’ fiului instituția pe care o conduce. Prin ce metodă a intrat în sistem

Profil de candidat PNL-USR: A turnat la Securitate și a fost ținut pe tușă de ANI, după ce i-a făcut ‘cadou’ soției o stradă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare