sursa foto:  adevarul.ro

EXCLUSIV Începe marea reorganizare promisă de Marcel Vela: ‘Cred că, începând cu luna septembrie, se va trece la ea’

Dezvăluire Bugetul.ro. Încă de la preluarea mandatului de ministru, Marcel Vela a promis că va reorganiza Poliția Română și Ministerul de Interne. La finele lunii iulie, șeful Internelor a anunțat că proiectul de reorganizare va fi făcut public în curând. Recent, ministrul Marcel Vela s-a întâlnit cu sindicaliștii din poliție, pentru a pune la punct anumite detalii. Contactat de Bugetul.ro, Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a dezvăluit că, cel mai probabil, reorganizarea Poliției Româna va începe în luna septembrie.

Vezi și EXCLUSIV Cum a răbufnit Marcel Vela: ‘Îmi pare rău că trebuie s-o spun’. După scandalul iscat de priveghiul lui Emi Pian, Iulian Surugiu rupe tăcerea!

Am avut o discuție săptămâna trecută și în ceea ce privește reorganizarea Poliției Române și eu cred că, începând cu luna septembrie, se va trece la ea. 

Noi am dat un proiect de reformă, de acum vreo doi ani de zile, de pe timpul doamnei ministru Carmen Dan și a spus că ține cont de lucrurile bune de acolo”, a declarat, pentru Bugetul.ro, vineri, 7 august, președintele SNAP, Iulian Surugiu.

Marcel Vela va înființa Poliția Animalelor, iar Poliția Română va deveni Poliția Națională

La finalul lunii iulie, ministrul Marcel Vela a dezvăluit că proiectul de reorganizare a Ministerului de Interne va fi făcut public în următoarele săptămâni.

Printre altele, potrivit lui Vela, proiectul prevede înființarea Poliției Animalelor și schimbarea numelui Poliției Române în Poliția Națională.

Nu am mai putut continua în luna februarie această restructurare şi reorganizare, pentru că (…) a fost epidemia, starea de urgenţă. Din luna iunie, de când noi nu am mai fost implicaţi ca şi gestionare a stării de alertă în prima linie, în sensul în care gestionarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu a mai fost direct la ministrul de Interne, am refăcut grupul de lucru, am reorganizat acele întâlniri şi consultări.

Proiectul este în faza finală, mai trebuie să-l prezint şi premierului şi celorlalţi colegi din Guvern care au şi ei o responsabilitate sau o implicare în obţinerea unei asemenea legislaţii, plus un aviz de la CSAT şi cred că, în perioada următoare, e vorba de săptămâni, acest proiect va fi făcut public„, a explicat Marcel Vela.

A rebranduit deja mașinile de poliție

În această vară, cu ocazia misiunilor de pe litoral, au apărut primele mașini ale Poliției Române, rebranduite după modelul Poliției Germaniei.

Vezi  și EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Dezvăluirea a fost făcută, în exclusivitate, de Bugetul.ro, care a prezentat imagini cu un autoturism surprins pe litoral.

Noua grafică imprimată pe mașinile Poliției Române este copiată după cea a Poliției Germaniei.

Vezi și SURSE Cum ar fi ajuns clanul Rinu, cel care se află în spatele uciderii lui Emi Pian, să crească în ultimii ani: ‘Au săgeți care taie tot’

EXCLUSIV Cum a răbufnit Marcel Vela: ‘Îmi pare rău că trebuie s-o spun’. După scandalul iscat de priveghiul lui Emi Pian, Iulian Surugiu rupe tăcerea!

Lovitură cruntă pentru un celebru om de afaceri: DIICOT i-a pus sechestru pe avere. Prejudiciu de 8 milioane de euro adus statului

Rețeaua racolărilor primarilor PSD de către P

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare