Drept la replică – Revoltător! Un hypermarket din România amendează șoferii. Cum s-a ajuns aici

„Parcarea magazinului Kaufland este spațiu privat și, din dorința de a asigura ordinea și siguranța pentru toți clienții, am pus la dispoziția tuturor un Regulament de parcare, care poate fi consultat oricând, fiind afișat vizibil în exteriorul magazinului. Odată cu intrarea în parcare, șoferii intră sub incidența regulamentului în vigoare.

Scopul Regulamentului este de a menține ordinea, pentru ca toți clienții să se bucure de o experiență plăcută la cumpărături. Nerespectarea prevederilor descrise în regulamentul de parcare poate duce la aplicarea unei sancțiuni.

Dorința noastră este să ne bucurăm de un spațiu civilizat de cumpărături și să nu fie nevoie de niciun fel de sancțiuni.

Kaufland colaborează cu firme terțe ce asigură paza și protecția pe toată suprafața magazinului, precum și supravegherea respectării ordinii și în parcare și luarea măsurilor necesare în cazul în care este nevoie.”, se arată în comunicatul trimis de către aceștia.

Kaufland Constanța a început o vânătoare a mașinilor ce nu respectă un regulament propriu, afișat în mai multe locuri în parcarea supermarketului. Cei care nu parchează “regulamentar’’ (ei, nu chiar toți, pentru că vajnicii apărători ai regulilor Kaufland nu au infrastructură pentru SUV-uri) se trezesc cu roata blocată de o caracatiță. Pentru deblocare, ghinioniștii trebuie să plătească o taxă de 100 de lei.

Practica este cel puțin discutabilă din punct de vedere legal. În primul rând, chiar dacă vorbim despre o parcare privată (destinată totuși publicului) este abuziv ca un angajat al unei firme de pază să o facă pe agentul constatator și apoi să indiponibilizeze/sechestreze un bun.

Pentru deblocare, șoferii ghinioniști trebuie să plătească o taxă (amenda?) de 100 de lei. Banii sunt plătiți la biroul de informații din interiorul magazinului Kaufland, iar șoferii primesc în schimb o chitanță de la SSG Fire & Rescue, conform dezvaluiri.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare