sursa foto:  realitatea.md

România, pe lista țintelor Federației Ruse pentru armele nucleare! Țara noastră face parte din lista celor cinci țări pe care Putin le consideră ținte

România face parte din lista celor cinci țări pe care liderul de la Kremlin, Vladimir Putin le consideră ținte ale armelor nucleare pe care vrea să le mute în Belarus.

 

 

 

Conform unor acorduri dintre Mosova și Minsk, armele nucleare tactice vor fi dislocate pe teritoriul Belarusului. Desfășurarea de rachete Iskander pe teritoriul Belarusului va crește semnificativ raza de acțiune, aceasta ajungând până la 500 de kilometri.

Rușii anunță că ele pot pune în pericol noi ținte precum România, Republica Moldova, Cehia, Polonia, Slovacia, mergând până la granița cu Germania.

Potrivit lui Vladimir Putin, deplasarea acestui eșalon nuclear este o măsură de răspuns pentru Statele Unite ale Americii, care și-a amplasat armele nucleare tactice pe teritoriul țărilor europene membre NATO, scrie antena3.ro

„Statele Unite fac acest lucru de zeci de ani. Ele și-au poziționat demult armele nucleare tactice pe teritoriul țărilor aliate, al țărilor NATO, în Europa. Am convenit că vom face același lucru fără a încălca obligațiile noastre internaționale privind neproliferarea armelor nucleare”, a declarat Vladimir Putin. Conform acestuia, dislocarea acestor arme nucleare pe teritoriul Belarusului va fi gata până pe 1 iulie.

Generalul Mircea Mîndrescu a explicat în direct la Antena 3 CNN care ar fi adevăratul motiv pentru care Putin a apelat la o astfel de tactică. „În momentul în care nominalizezi (n.r. țări), naști atenția acestora că pot fi ținte ale armamentului nuclear care va fi amplasat în Belarus. Rușii nu au făcut decât să tragă din Belarus, cercuri cu razele respective.

Scopul armei nucleare este în primul rând politic, pentru că în momentul în care te joci cu ele există riscul de a distruge omenirea care este imens de mare.

Pe de altă parte avem de aface acum cu semnarea acelei declarații semnate între președintele Chinei și președintele Putin prin care se vorbește despre necesitatea eliminării armelor nucleare, despre necesitatea ca toate armele nucleare aflate pe teritorii străine să fie retrase în interiorul teritoriului, deci nu vedem nimic altceva decât anunțul că o anumită categorie se va duce în Belarus”, a declarat Mircea Mîndrescu, conform antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare