sursa foto:  bucurestifm.ro

Încă o comoară a României! Acest zăcământ se găsește doar la noi

Descoperire uriașă! Încă o comoară se găsește în adâncurile României. Într-o carieră din Harghita a fost descoperită o rocă care face furori printre agricultori, datorită proprietăților sale nutritive.

Ea este cunoscută pentru utilizarea la pavare sau la fabricarea cimentului. Este vorba despre dolomita amorfa.

Spre deosebire de cea cristalină, aceasta are o legătură mai slabă între ionii de calciu şi magneziu, ceea ce favorizează descompunerea şi asimilarea în corp/plantă mult mai rapidă.

Calciul şi magneziul, împreună cu alte minerale precum fier, fosfor, mangan, cupru, cobalt, zinc, seleniu şi sodiu, sunt extrem de importante organismelor vii.

Proprietăţile sale au fost descoperite de curând, prin demersul lui Vasile Mihoc, proprietarul singurei cariere de dolomită amorfă din ţară, localizată în satul Delniţa (judeţul Harghita), informează Libertatea.

În anul 2000, Mihoc a cumpărat cariera. La acea vreme, nu se vindea foarte multă producție, deoarece nu se știa la ce folosește.

Prin 2006 s-a gândit chiar să o vândă din cauza datoriilor, dar nu a vrut să o cumpere nimeni, pentru că nu aveau ce face cu roca exploatată aici, povesteşte el. Acum bărbatul vrea să o facă îngrăşământul minune al românilor.

Vezi și Mare atenție! Toți șoferii sunt vizați! Măsura care se va aplica în luna mai

Ochii și urechile lui Liviu Dragnea! Detalii incendiare despre “supervizorul” Vioricăi Dăncilă

Digi pregătește o nouă lovitură! Gigantul pe care vrea să-l creeze RCS&RDS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare