shogunserial

sursa foto:  tvmania

Românii vor renunța la Netflix pentru acest serial genial. Lovitură de grație reușită de Disney Plus România

Serial american „Shogun” s-a lansat pe Disney Plus. Cea mai nouă ecranizare a celebrului roman omonim, semnat de James Clavell, este disponibilă începând de marți, 27 februarie.

Întreaga serie Shōgun a fost filmată într-o locație fizică din Vancouver, pentru acest lucru fiind recrutați consultanți experți din Japonia pentru a lucra cu echipa canadiană. Pentru a asigura conformitatea cu elementele epocii, decorurile, locațiile, culisele, recuzita și clădirile create pentru Shōgun au fost concepute cu fidelitate, pentru a convinge atât telespectatorii, cât și echipa de distribuție că au pășit în Japonia feudală a anilor 1600.

Platourile de filmare au inclus două structuri exterioare extinse, o locație îndepărtată într-o zonă montană și două studiouri de înregistrare uriașe, care cuprindeau toate interioarele Castelului Osaka, grădinile, o misiune catolică și părți ale impunătoarei nave Erasmus. De asemenea, a mai fost utilizat un platou virtual imens pentru filmarea cu ecran albastru și efecte vizuale, unde au fost aduse la viață scene imposibile.

Citește și: Serialul pe care Netflix mizează să distrugă concurența apare pe 7 martie. Va ajunge și pe platforma din România

Pe ce se bazează serialul

Shogun se bazează pe romanul publicat în 1975 și este o poveste despre dragoste, onoare, cultură și lupta pentru putere. Acțiunea se petrece în anul 1600 și marchează ascensiunea Shōgunului Yoshii Toranaga (interpretat de Hiroyuki Sanada) în Japonia feudală, în timp ce înfruntă Consiliul Regenților. Toranaga este ajutat de consilierul său, pilotul englez naufragiat John Blackthorne (interpretat de Cosmo Jarvis), care este nu doar singurul englez ajuns pe aceste meleaguri, ci și primul care avea să obțină statutul de samurai.

Serialul va debuta cu două episoade, urmând ca un nou episod să aibă premiera în fiecare săptămână. Shōgun este titlul oficial al conducătorului militar național al Japoniei, iar povestea acestei titulaturi are rădăcini vechi, ce datează încă din secolul al XII-lea.

Distribuția serialului este majoritar japoneză

Serialul are o distribuție japoneză extrem de apreciată, fără precedent pentru o producție americană, inclusiv Tadanobu Asano în rolul lui Kashigi Yabushige, un trădător notoriu și aliat apropiat al lui Toranaga.

Hiroto Kanai este Kashigi Omi, tânărul conducător al satului de pescari unde a fost găsită nava lui Blackthorne. Takehiro Hira are rolul lui Ishido Kazunari, un birocrat puternic care este principalul rival al lui Toranaga. Moeka Hoshi este Usami Fuji, o văduvă care trebuie să-și găsească un nou scop în mijlocul luptei stăpânului său. Tokuma Nishioka în rolul Toda Hiromatsu, generalul de încredere și cel mai apropiat prieten al lui Toranaga. Și Fumi Nikaido în rolul lui Ochiba no Kata, mama venerată a moștenitorului regatului, care nu se va opri de la nimic pentru a-l elimina pe Toranaga și amenințarea pe care o constituie acesta la adresa fiului ei, scrie tvmania.ro

Vezi și: Serialul care i-a înnebunit pe abonații Netflix a ajuns pe locul 1 în România. Cele 30 de episoade sunt devorate de iubitorii filmului

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare