sursa foto:  digi24.ro

Ruptură în Coaliția PNL-USR-PLUS! Partidul lui Barna și Cioloș a făcut blat cu PSD!

Deși pozează ca „oameni noi” în politică, membrii USR-PLUS recurg la aceleași vechi metehne care bântuie meleagurile carpato-danubiano-pontice de mai bine de 30 de ani. Concret, la Vâlcea, Coaliția PNL-USR-PLUS s-a destrămat, după ce oamenii lui Dan Barna și Dacian Cioloș s-au aliat cu PSD, PER și, implicit, cu primarul Mircia Gutău.

Viceprimarul Virgil Pîrvulescu (PNL) a anunțat că Alianța pentru Râmnic, formată din consilierii locali PNL și USR PLUS nu mai funcționează.

Potrivit lui Pîrvulescu, consilierii USR-PLUS i-au trădat pe liberali și au votat alături de PSD, PER și de primarul Mircia Gutău.

De asemenea, primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a ținut să-i felicite pe consilierii USR-PLUS, precizând că aceștia, „înainte de fi politicieni, sunt oameni de administraţie”.

Mesajul viceprimarului PNL:

Dragi râmniceni,
Astăzi, 31.05.2021, vin către dumneavoastră cu două vești: una bună și una mai puțin bună.
Pentru că sunt un veșnic optimist, voi începe cu vestea bună.

Am câștigat, pe fond, la Tribunalul Vâlcea, procesul intentat de consilierii locali PSD și PER din Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea împotriva alegerii viceprimarilor municipiului Râmnicu Vâlcea.
Poate vă amintiți că la acea dată primarul și acești consilieri au părăsit sala de ședință, întrucât considerau că alegerea viceprimarilor a fost ilegală. Până și secretarul general, care se presupune că știe să aplice corect legea, a decis să nu contrasemneze pentru legalitate acea hotărâre.
Astăzi am dovedit că nimeni nu este mai presus de lege și că cei care ar trebui să reprezinte interesele cetățenilor nici măcar nu o cunosc . Așa cum am susținut mereu, primăria orașului Râmnicu Vâlcea plânge după specialiști!
A doua veste, așa cum v-am spus mai devreme, este una mai puțin bună.

Din păcate, Alianța pentru Râmnic, formată din consilierii locali PNL și USR PLUS nu mai funcționează! Astăzi foștii noștri colegi de la USR PLUS au decis să voteze împotriva dezvoltării orașului și s-au aliat cu consilierii PER și PSD și implicit cu primarul.

După o campanie electorală în care Andrei Gheorghiu a declarat că va lupta împotriva abuzurilor din primărie, iată că astăzi acesta, împreună cu colegii săi de partid, a decis să se alăture acestor abuzuri. Practic, acesta și-a văzut doar propriul interes. A stat alături de noi, consilierii locali PNL, prefăcându-se că dorește să contribuie la dezvoltarea orașului, doar pentru a deveni viceprimar. Acum, văzându-se cu „sacii în căruță”, acesta a arătat de fapt pe cine susține și ce vrea să facă pentru oraș.

Recunosc, sunt dezamăgit de acest joc politic penibil, însă nu mă opresc aici! Voi continua să lupt corect și drept, respectând întotdeauna prevederile legale, pentru orașul Râmnicu Vâlcea și pentru locuitorii acestuia”.

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircea Gutău:

Vreau să îi felicit public pe viceprimarul Andrei Gheorghiu şi pe consilierii USR-PLUS pentru faptul că – prin votul dat astăzi în favoarea contractării unui împrumut care să asigure pregătirea a zeci de proiecte de investiţii cu care să atragem fonduri nerambursabile din toate liniile de finanţare ce vor fi disponibile în perioada următoare – au dovedit că au pus interesele comunităţii locale deasupra coloraturii politice. Prin abordarea lor matură, colegii consilieri de la USR-PLUS au arătat că, înainte de fi politicieni, sunt oameni de administraţie!

Din păcate, viceprimarul Virgil Pîrvulescu continuă să rămână prizonierul unui discurs electoral radical, prins într-o buclă temporară din care se încăpăţânează să nu iasă, gata să sacrifice orice pentru a-şi satisface orgoliul personal, chiar dacă preţul pe care este dispus să-l plătească îl reprezintă blocarea oraşului.
Sunt bucuros că forul legislativ al Râmnicului a devenit, în sfârşit, o structură funcţională, în care pot fi prezentate puncte de vedere opuse, unde pot exista controverse, dar în care domnia legii şi mai ales binele comunităţii primează!”.

Vezi și

Aruncarea în aer a afaceristului Ioan Crișan ne arată realitatea: Este haos în Poliție, în mandatul lui Lucian Bode! La Arad, ca în Capitală!

Informații ascunse de Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR: Fiecare român este mai dator cu peste 1.700 de euro

EXCLUSIV Prima voce care cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, după crima de la Arad

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare