sursa foto:  stirileprotv.ro

Rusia, pe punctul de a pierde războiul? General ucrainean: ‘Ucraina se pregătește pentru o operațiune de contraofensivă. Rușilor le va fi foarte greu, vor suferi pierderi grele atât de personal, cât și de echipamente. Ei sunt deja foarte obosiți’

Generalul ucrainean Dmitri Marchenko a precizat că forțele armate ucrainene ar putea sărbători victoria în războiul cu Federația Rusă chiar primăvara viitoare: ” Ei sunt deja foarte obosiți din punct de vedere moral și vor să fugă”.

 

Dmitri Marchenko a mai declarat că ajutorul militar din partea Occidentului ajunge în Ucraina, dar în tranşe, astfel că o ofensivă masivă în teritoriile ocupate de Rusia va avea loc doar atunci când tot armamentul necesar va fi strâns. Generalul ucrainean spune că Ucraina nu trebuie să cedeze nicio porţiune de pământ Kremlinului, pentru că în acest caz Putin ar putea să se retragă, pentru moment, şi să reia atacurile în câţiva ani, după ce şi-ar regenera forţele armate.

Există informații că rușii își întăresc trupele pe care le aveau deja în Herson și Zaporojie. Ei înțeleg că Ucraina se pregătește pentru o operațiune de contraofensivă și, în acest sens, își întăresc grupările acolo, desfășurând grupuri tactice de batalion. Dar asta nu îi va ajuta prea mult. Comandamentul nostru „Sud” livrează acum cu succes lovituri de artilerie împotriva țintelor inamice. În ultima săptămână, peste 10 depozite de muniții și posturi de comandă au fost distruse. Prin urmare, credeți-mă, situația noastră nu este atât de rea pe cât crede toată lumea”

Se spune că sunt vreo 25 de grupuri tactice de batalion în Herson și Zaporojie. Dar vă spun sincer, nimeni nu a văzut exact câți dintre ei sunt cu adevărat. Oricum, nimeni de aici nu se teme de ei, nimeni nu va fugi de ei. Suntem pregătiți să-i întâlnim în luptă.

Aveau în planurile lor inițiale să pătrundă în Odesa, dar au ratat șansa de a face asta în martie. Prin urmare, acum le va fi foarte greu, vor suferi pierderi grele atât de personal, cât și de echipamente. Ei sunt deja foarte obosiți din punct de vedere moral și vor să fugă. Din conversațiile lor, auzim că în loc de mașini de spălat și cuptoare cu microunde, au început deja să caute saltele pneumatice și bărci de cauciuc, vor să treacă Niprul.

Vom elibera Crimeea. Crimeea este Ucraina, este pământul nostru, oamenii noștri sunt acolo și sunt forțați să acceptate ocupația rusă. Nimeni nu a dat Rusiei dreptul să vină, să ia o bucată de pământ și să spună că „acesta este teritoriul meu”. Vom recupera Crimeea, la fel cum vom recupera Herson, Lugansk și Donețk.

Până la sfârșitul anului putem recupera Herson 100%. Până la sfârșitul anului trebuie să încheiem faza principală a acestui război. Din păcate, cantitatea de asistență militară pe care partenerii noștri occidentali ne-au promis-o ne este oferită în loturi mici, ceea ce, în principiu, ne face foarte dificilă desfășurarea operațiunilor ofensive. Cred că odată ce vom primi pachetul complet al acestei asistențe, contraofensivele noastre vor fi foarte rapide. Nu mi-ar plăcea să mă asum la prognoze. Dar dacă avem cantitatea de arme de care ni s-a promis, de care avem nevoie, atunci cred că primăvara viitoare vom sărbători victoria.

Dacă lăsăm inamicului chiar și o bucată de pământ, acesta se va întoarce acasă, va trage anumite concluzii și va ataca din nou peste șase sau opt ani. Prin urmare, trebuie să apărăm întregul teritoriu, trebuie să preluăm controlul asupra tuturor granițelor Ucrainei și să nu le lăsăm o singură bucată din pământul nostru”, a declarat generalul ucrainean, conform romaniatv.net.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare