sursa foto:  reportervirtual.ro

S-a dat ordin! Cutremur pe piață! Lovitură pentru Vodafone, RCS&RDS și ceilalți mari jucători

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Marius Pîrvu, a dat ordin!

ANPC îi solicită operatorului de telefonie mobilă să înceteze practicile comerciale incorecte față de consumatori, constatate în urma controlului, realizate în scopul majorării costurilor abonamentelor.

Potrivit surselor Bugetul.ro, operatorul în cauză este Vodafone. Precizăm că nu doar Vodafone a majorat tarifele în acest an, astfel că ANPC urmează să pună tunurile pe RCS&RDS, Telekom și ceilalți jucători care au mărit prețul abonamentelor.

Vezi și EXCLUSIV Liviu Dragnea i-a băgat în priză! Gigantul de pe piață care a fost lovit în plin

„Prin Ordin al Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), s-a dispus ca, de la data de 2 mai 2019, operatorul de telefonie mobilă amendat de comisarii ANPC în urmă cu câteva zile, să înceteze practicile comerciale incorecte față de consumatori, constatate în urma controlului, realizate în scopul majorării costurilor abonamentelor.
Măsura, prevăzută la art. 13 alin. 1) lit. a) din Legea nr. 363/2007, este una complementară la amenda de 70.000 de lei dispusă după control, conform art. 17, alin. 1 litera c) din legea 363/2007 modificată.
La sfârșitul lunii aprilie, ANPC a realizat un control la unul dintre operatorii de telefonie mobilă prezenți pe piață, autosesizându-se în ceea ce privește mesajele pe care acesta a început să le trimită abonațiilor săi, prin care îi informează de creșterea costurilor abonamentelor, ulterior demarării controlului înregistrându-se și reclamații pe această speță.
În urma controalelor efectuate de ANPC, s-a constatat că operatorul economic respectiv utilizează o practică comercială incorectă, contrară diligenței profesionale, deoarece a ales să transfere anumite costuri – apărute ca urmare a unor modificări legislative -, în sarcina consumatorilor, folosind o poziție de forță dominantă și psihologică.
Având în vedere că informațiile trimise, sau care urmează a fi trimise, de către operatorul economic, cu privire la majorarea prețului pachetului de servicii, pot avea impact asupra unui număr de 2.338.617 consumatori, în temeiul prevederii art. 13 alin. 1 lit. b din Legea 363/2007 republicată, ANPC a considerat necesară dispunerea încetării practicii comerciale incorecte, chiar dacă aceasta nu a fost încă utilizată, însă acest lucru este iminent, ca măsură adițională amenzii aplicate.
Trebuie menționat că operatorul economic poate contesta măsurile luate de către ANPC în justiție dar, până la soluționarea definitivă în instanță, prevederile Ordinului sunt executorii”, a anunțat, vineri, ANPC.

Vezi și

Cine ar fi comandat, de fapt, sondajul care o prezintă pe Kovesi favorită la prezidențiale

Vești proaste pentru șoferi! Codul rutier va suferi noi modificări

Vești importante pentru toți românii! Care va fi cea mai mică pensie din România

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare