sursa foto:  business24.ro

Sacul fără fund: Care este cea mai mare pensie specială din Cluj și cine o încasează

Pensiile speciale au iscat adevărate controverse. Deși parlamentarii USR au propus abrogarea lor, propunerea a primit raport de respingere din partea Comisiei de Muncă familie şi protecţie socială din Senat.

Astfel, 184.000 de persoane vor beneficia în continuare de pensii nesimțite. Potrivit mediafax, cea mai mare pensie din Cluj depășește 280 000 de leiși aparține unui fost judecător sau procuror.

 Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Cluj plăteşte peste 200 de pensii speciale. Cuantumul pensiilor speciale plătite în luna decembrie 2017 la nivelul judeţului a fost de peste 2,1 milioane de lei.

”La sfârşitul anului trecut figurau în plată 223 de persoane, beneficiare de pensie de serviciu (pensie specială – n.r.) – magistraţi, personal aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, membrii corpului diplomatic şi consular al României, parlamentari, personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor, consilieri şi auditori ai Curţii de Conturi, ca titulari sau urmaşi ai acestora. Cuantumul total al acestor pensii de serviciu plătite în luna decembrie 2017 a fost de peste 2,1 milioane de lei, din care 414.352 de lei achitate din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, iar restul de 1.714.397 de lei din Bugetul de Stat. Cea mai mare pensie de serviciu este de 28.004 lei pe lună, stabilită în temeiul Legii nr. 303/ 2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor”, au spus sursele citate.

Vezi și Apare un nou retailer în România: Pe ce piață vrea să se impună și câte persoane va angaja

Un antreprenor local intră tare pe piață: Ce fabrică va construi și ce va produce

Gigantul Telekom ne-a dezvăluit TOTUL! Din ce motiv au fost clienții în „BEZNĂ TOTALĂ” luni

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare