Salarii cu 35% mai mari! Cine sunt cei care ar putea beneficia de această majorare

Un proiect de Hotărâre de Guvern, pus în dezbatere de ministerul Transporturilor, dă posibilitatea majorării salariilor angajaţilor care lucrează în minister

Mai precis, ministrul vrea să le dea salarii cu 35% mai mari angajaţilor din minister.

În motivare, ministerul Transporturilor subliniază faptul că instituţia contribuie la implementarea proiectelor din domeniul transporturilor finanţate din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene în perioada de programare 2014-2020 şi are sub autoritate majoritatea beneficiarilor Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) din domeniul transporturilor. Parcă pentru a se asigura că proiectul are şanse de reuşită, ministerul atrage atenţia că neadoptarea actului normativ va conduce implicit la un procent de absorbţie mai mic.

Actul normativ nu precizează însă câţi angajaţi ai ministerului ar urma să beneficieze de această creştere salarială. Cu toate acestea, ministerul a calculat că majorările salariale vor costa, în următoarele 11 luni, 2,515 milioane de lei. De unde vor fi luaţi banii? Din fonduri europene. „Sumele suplimentare nu produc modificări ale bugetului şi vor fi rambursate de la Comisia Europeană”, arată proiectul.

Aceste majorări de salarii din bani europeni vin în contextul în care Guvernul şi ministerul Transporturilor vor să renunţe la construcţia unor autostrăzi cu fonduri europene, în favoarea parteneriatului public-privat.

Vezi și:

Scenariu-bombă! Cine ar fi ‘tutorele’ Elenei Udrea

EXCLUSIV ANAF face mutarea așteptată de toți românii! Președintele Mihaela Triculescu a dat ordinul

INTERVIU (II) Ultimul român condamnat la moarte, dezvăluiri năucitoare! Ce s-a întâmplat cu dovezile cu care a fugit din țară – Racolare cu repetiție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare