sursa foto:  antena3.ro

EXCLUSIV ANAF face mutarea așteptată de toți românii! Președintele Mihaela Triculescu a dat ordinul

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a făcut o mutare așteptată de milioane de români. Mai exact, președintele ANAF, Mihaela Triculescu, a dat ordinul prin care unii români scapă de poprirea conturilor.

Astfel, românii – persoane fizice – cu datorii de sub 100 de lei nu vor mai avea conturile poprite. Totodată, și anumite firme vor scăpa de această „pedeapsă”.

În urma unei adrese trimise de Bugetul.ro la ANAF, Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media al instituției ne-a relatat că la 21 martie a fost publicat, în Monitorul Oficial, Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 727/2019, din 13 martie, pentru aprobarea Procedurii privind emiterea şi comunicarea unor acte administrative şi de executare pentru debitorii care înregistrează obligaţii fiscale restante sub o anumită limită şi pentru modificarea Procedurii privind stabilirea obligaţiilor fiscale accesorii reprezentând penalităţi de nedeclarare, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.834/2015, în baza căruia la Capitolul 3 a fost reglementată o procedură privind emiterea şi comunicarea unor acte de executare pentru debitorii care înregistrează obligaţii fiscale/bugetare sub o anumită limită.

Vezi și INTERVIU Ultimul român condamnat la moarte scoate la suprafață detalii halucinante! Cine a ordonat uciderea sa – Suma primită de Mafie

Conform Ordinului semnat de președintele Mihaela Triculescu, debitorii care se încadrează în plafoanele prevăzute la alin. (2) al Capitolului III nu vor mai avea conturile poprite.

Cine sunt românii cărora nu li se va mai popri contul

Potrivit, alin. (2), Capitolul III, Ordin nr. 727/2019 din 13 martie 2019, următoarele persoane fizice și juridice nu vor mai avea conturile poprite, chiar dacă au datorii la stat:

a) în cazul în care cuantumul obligațiilor fiscale/bugetare restante nu depășește 3.000 lei, pentru
debitorul care are calitatea de mare contribuabil;
b) în cazul în care cuantumul obligațiilor fiscale/bugetare restante nu depășește 1.500 lei, pentru
debitorul care are calitatea de contribuabil mijlociu;

Vezi și Bucurie imensă pentru milioane de români! De ce beneficii veți avea parte

c) în cazul în care cuantumul obligațiilor fiscale/bugetare restante nu depășește 500 lei, pentru
celelalte categorii de debitori;
d) în cazul în care cuantumul obligațiilor fiscale/bugetare restante nu depășește 100 lei, pentru
debitorul persoană fizică.

Ce ne-a transmis ANAF

„În conformitate cu prevederile art. 236 alin. 1, din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare „sunt supuse executării silite prin poprire orice sume urmăribile reprezentând venituri şi disponibilităţi băneşti în lei şi în valută, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, deţinute şi/sau datorate, cu orice titlu, debitorului de către terţe persoane sau pe care aceştia le vor datora şi/sau deţine în viitor în temeiul unor raporturi juridice existente.”

Totodată, potrivit dispoziţiilor art. 236 alin. 8, din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare „poprirea se consideră înfiinţată din momentul primirii adresei de înfiinţare de către terţul poprit în acest sens, terţul poprit este obligat să înregistreze atât ziua, cât şi ora primirii adresei de înfiinţare a popririi.”

Vezi și SURSE Informație-bombă după ultimul avertisment dat de Liviu Dragnea! ‘Se cheltuie bani pe prostii’

De asemenea, în contextul celor expuse de dumneavoastră, vă comunicăm faptul că în data de 13 martie 2019 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 220 din 21.03.2019, Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 727/2019, pentru aprobarea Procedurii privind emiterea şi comunicarea unor acte administrative şi de executare pentru debitorii care înregistrează obligaţii fiscale restante sub o anumită limită şi pentru modificarea Procedurii privind stabilirea obligaţiilor fiscale accesorii reprezentând penalităţi de nedeclarare, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.834/2015, în baza căruia la Capitolul 3 a fost reglementată o procedură privind emiterea şi comunicarea unor acte de executare pentru debitorii care înregistrează obligaţii fiscale/bugetare sub o anumită limită.

Astfel, potrivit prevederilor legale mai sus invocate, nu se emit adrese de înfiinţare a popririi pentru debitorii care se încadrează în plafoanele prevăzute la alin. (2) al capitolului 3, anterior menţionat”, a transmis ANAF, pentru Bugetul.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare