Salarii majorate pentru mii de angajați- Cine sunt cei care ar putea beneficia de creșteri salariale

Veste mare pentru mii de bugetari! Salariile ar putea fi majorate anul acesta, potrivit unei inițiative legislative depusă de mai mulți senatori și deputați PNL și PSD.

Concret, potrivit inițiativei, se vor majora veniturile funcționarilor din cadrul centrelor județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajații APIA din teritoriu ar beneficia de salarii majorate, egale cu cele ale colegilor din aparatul central.

Proiectul prevede ca salariile de bază ale personalului APIA din teritoriu să fie aduse la același nivel cu cele ale personalului din cadrul aparatului APIA central, de la București.

”Am și un proiect de act normativ de egalizare a salarizării de la cei de la județ cu cei de la centru, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Cei de la centru au reușit așa să se profesionalizeze din punct de vedere al salarizării, dar cei de la județ, care duc greul cererilor de plată, nu au avut șansa asta”, a precizat Emil Dumitru pentru AGRO TV.

Inițiatorii proiectului își motivează propunerea de majorare a salariilor prin faptul că numărul angajaților APIA din teritoriu este subdimensionat și ei duc greul, lucrând inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică și de sărbătorile legale.

Potrivit celei mai recente grile de salarizare publicate de APIA, în cadrul aparatului central, directorul general are un salariu de bază brut de 15.402 lei, plus sporuri și indemnizații de peste 3.000 lei. Directorii generali adjuncți câștigă 15.632 lei brut, în timp ce consilierii superiori primesc între 9.400 și 11.500 de lei. Celelalte posturi au salarii cuprinse între 3.700 lei (șofer) și 16.000 lei (director – gradul II).

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare