sursa foto:  romaniajournal.ro

Salariu de 6000 de lei! În ce domeniu se câștigă această sumă și ce studii trebuie să aveți

Companiile anunță angajări masive în România, dar şi la stat se fac concursuri pe bandă rulantă. Conform datelor unei platforme de angajări, locurile de muncă din domeniul IT vor rămâne și în 2023 cele mai bine plătite job-uri România. 

Din cele peste 34 de mii de locuri de muncă vacanțe pe care angajatorii le-au declarat, aproximativ 1800 sunt pentru absolvenții care au studii superioare, iar aproximativ 5.500 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale.

Datele comparatorului de salarii realizat de mai multe platforme de angajare, arată că firmele din România își doresc să angajeze, în perioada aceasta, cel mai mult IT-iști, specialiști în marketing digital, experți axați pe vânzări, angajați în sectorul turistic, în transporturi sau în logistică.

De asemenea, șefa de vânzări de la platformă de angajări ejobs.ro, Roxana Drăghici, a subliniat că pe platformă au fost postate, de la începutul anului 2023, peste 13.000 de anunțuri de angajare pentru candidații din aceste sectoare de activitate.

„Potrivit celui mai recent studiu realizat la nivel global de The Network, entitate care are afiliate platforme de recrutare online din peste 130 de țări, între care Boston Consulting Group și eJobs România, acestea se numără printre cele mai căutate profiluri de angajatori. Regăsim aceleași categorii și la nivelul țării noastre”, a declarat Roxana Drăghici, șefa de vânzări de la o platformă de angajări.

Conform datelor unei platforme de angajări, aceștia sunt plătiți astfel:

-IT-iștii – în medie 6.000 de lei net/pe lună.

-specialiștii în marketing digital – în medie 3.500 de lei net/pe lună.

-specialiștii în vânzări – în medie 3.100 de lei net/pe lună.

-angajații din industria ospitalității – 3.200 de lei net/pe lună.

-angajații din transporturi – 3.500 de lei net în medie/pe lună.

-angajații din logistică – în medie 3.300 de lei net/pe lună.

Menționăm că în momentul de față pe una dintre platformele de angajare sunt disponibile aproape 30.000 de locuri de muncă în România și în străinătate.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare