Sănătatea românilor este în pericol! Mihai Ponea(ANSVSA) atrage atenția: ‘Dacă cetățenii au în frigider, în congelator acest lot, să îl readucă în magazin să își primească de îndată banii’

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a înregistrat în doar o lună peste 25.000 de alerte cu salmonella la carnea de pasăre din Polonia, a declarat Mihai Ponea, vicepreședintele instituției.

Mihai Popnea (ANSVSA), pe B1 TV: „Atrag atenția tuturor lanțurilor de supermarketuri să nu mai pună pe piață produse contaminate de niciun fel”

Oficialul a vorbit despre situația din rețeaua de magazine Penny, unde a fost depistate pipote și ficat de pui congelat infectate cu salmonella. Este vorba despre produse ale firmei poloneze Copanex, iar clienții care au achiziționat produsul sunt sfătuiți să nu îl consume, având în vedere că „poate produce toxiinfecții alimentare destul de grave la grupele de vârstă vulnerabile”, și să îl returneze în magazin pentru a primi banii înapoi.

„Au fost depistate în urma controalelor efectuate inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, pentru că încă de luna trecută ANSVSA a dispus aceste măsuri de recoltare a probelor la carnea de pasăre de proveniență din Polonia și iată că într-o lună avem peste 25.000 de alerte cu salmonella la carne de pasăre din Polonia”, a declarat vicepreședintele ANSVSA, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru.

Mihai Ponea spune că este al 26-lea caz de acest gen.

„Ficat de pasăre sunt 6 tone în rețeaua Penny, care a dispus retragerea acestui lot și tuturor loturilor provenite de la acest producător. Mai mult de atât, a informat și consumatorul. Atrag și eu atenția, dacă cetățenii au în frigider, în congelator acest lot, să îl readucă în magazin să își primească de îndată banii. (…) Tot în această perioadă am dispus controale la tot ce înseamnă segmentul de carne de pasăre, carne de porc, cu proveniență alte state membre, datorită acestor incidente alimentare”, a mai precizat el.

Întrebat cât de periculos e consumul de alimente infectate cu salmonella, Mihai Ponea a explicat:

„În primul rând, poate produce toxiinfecții alimentare destul de grave la grupele de vârstă vulnerabile, cum sunt copiii și vârstnicii, și pe această cale atrag atenția tuturor consumatorilor – când achiziționează carnea de pasăre, să o gătească cât mai bine pentru că bacteria se distruge la mai mult de 70 de grade și evităm orice posibil risc. Tot pe această cale atrag atenția tuturor lanțurilor de supermarketuri să nu mai pună pe piață produse contaminate de niciun fel”, informează b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare