sursa foto:  stiripesurse.ro

Scandal cu macete, cuțite și topoare în Capitală! O persoană a fost înjunghiată!

Parchetul de pe lângă Tribunalul București informează azi că a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva a 17 inculpați, după ce s-au luat la bătaie în Capitală. Au folosit bâte, țevi metalice, topoare, cuțite și macete, transmite PMB.

16 persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburare a ordinii și liniștii publice.

O altă persoană este cercetată pentru tentativă de omor, încăierare și tulburare a ordinii și liniștii publice. Acesta l-a înjunghiat pe un adversar, punându-i viața în pericol.

„La data de 27.09.2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva a 17 inculpați, dintre care 16 sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburare a ordinii și liniștii publice, iar unul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, încăierare și tulburare a ordinii și liniștii publice.

În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale, procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:

În dimineața zilei de 26.08.2022, în jurul orei 00:30, pe fondul unei stări conflictuale anterioare, membrii a două grupuri de aproximativ 11, respectiv 13 persoane, s-au întâlnit în mun. București, la intersecția dintre Splaiul Unirii și Șos. Mihai Bravu și au participat la o încăierare în cadrul căreia s-au agresat reciproc folosind obiecte contondente și arme albe (bâte, țevi metalice, topoare, cuțite, macete etc.), evenimentul soldându-se cu avarierea mai multor autovehicule aparținând celor implicați, precum și cu rănirea mai multor persoane din cele două grupuri.

Una dintre persoanele implicate a fost lovită cu un cuțit de o persoană din grupul advers, cu consecința unei plăgi toracice, care i-a pus viața în primejdie. Violențele exercitate au tulburat ordinea și liniștea publică, producând indignare și teamă în rândul persoanelor care au asistat la încăierare.

În cadrul anchetei, în dimineața de 27.09.2022 au puse în executare 13 mandate de percheziție domiciliară, fiind aduse la audieri 18 persoane. În urma audierilor, procurorii au dispus măsura preventivă a reținerii față de 16 persoane.

În ceea ce îl privește pe inculpatul care a aplicat lovitura de cuțit descrisă mai sus, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, încăierare și tulburare a ordinii și liniștii publice, la data de 28.09.2022 procurorii au sesizat Tribunalul București cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile.

De asemenea, la aceeași dată, față de ceilalți 16 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburare a ordinii și liniștii publice, având în vedere limitele de pedeapsă precum și celelalte condiții prevăzute de lege pentru luarea măsurilor preventive, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Organele de urmărire penală au beneficiat de sprijinul Servicului pentru Acțiuni Speciale și al Serviciului Criminalistic.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare